HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld 900-nál is tö...

900-nál is többen betegedtek meg eddig az idősotthonok lakói közül

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

A koronavírus hazai megjelenése óta országszerte összesen 33 idősotthonban – 13 budapesti és 20 vidéki intézményben – azonosítottak fertőzötteket – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott koronavirus.gov.hu oldal összesítéséből.

A betegséget 921 idősotthonban élő lakónál és 137 dolgozónál mutatták ki. A járvánnyal összefüggésben 140-en haltak meg, 702-en pedig meggyógyultak.

Az összesítés kitér arra is, hogy a vírussal érintett 13 fővárosi idősotthon közül 8 a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működik, a többi civil vagy egyházi fenntartású. Külön kiemelik, hogy a „legfertőzöttebb” intézmény továbbra is a Pesti úti idősotthon, ahol 312 lakónál és 26 dolgozónál igazolták a koronavírus-fertőzést, 55-en meghaltak és 267-en vannak a gyógyultak.

A Pesti úti intézmény a veszélyhelyzet közepén, az ott tapasztalt csoportos megbetegedések mellett gyorsan politikai csatározások helyszínévé vált. A kormánypártok és a hozzájuk hű média rendre Karácsony Gergely főpolgármester felelősségét firtatta, a vádak között szerepelt, hogy nem volt orvos az idősotthonban. A főváros ugyanakkor azzal védekezett, hogy ők kifejezetten kérték, az egyéb egészségügyi problémák miatt kórházba szállított időseket csak negatív koronavírus-teszttel engedjék vissza a többiek közé, ám erre elutasító választ kaptak.

Az operatív törzs és a járványügyi hatóság szerint – mint közölték – az eddigi adatok kedvezőek, stagnál a fertőzések száma. Ha bármely idősotthonban ismét csoportos fertőzés ütné fel a fejét, a járványügyi bevetési egység azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,735lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.