HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A szerelemmel...

A szerelemmel közelebb kerültem Istenhez

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Murakeresztúrnak két év után megint állandó plébánosa van. Más helyen ez nem nagy dolog, itt sem hatalmas, de ebben a községben volt katolikus pap Polgár Róbert, aki négy éve kilépett a szolgálatból – már háromgyerekes családapaként. És láss csodát, mindezek után ősszel hatalmas többséggel választották ugyanitt polgármesterré.

(…)

– Miért nem az első gyereke születése után hagyott fel a papi szolgálattal?
– Hosszú vívódás előzte meg. Én nem arra készültem, hogy kilépek a papi hivatásból. És itt van szerintem a legnagyobb probléma vagy dilemma a cölibátus kérdése körül. Az ember, amikor fiatal korában eldönti, hogy pap szeretne lenni, hoz egy nagyon őszinte döntést. De akkor még nem tudja, hogy papként, amikor hazamegy az üres parókiára, mennyire magányos lesz. (…) Sosem kételkedtem Istenben, sohasem éreztem úgy, hogy engem Isten elhagyott. A papság és a cölibátus nem feltétlenül tartozik össze. Illetve szerintem a papság nem zárja ki a házaséletet.

(…)

Érdemes-e ragaszkodni a kötelező papi nőtlenséghez? | Magyar Hang

Mindeddig példátlan eset történt a Vatikánban: Ferenc pápa egy volt bíborost, Theodore McCarrick nyugalmazott washingtoni érseket kiskorúak és szeminaristák zaklatása, megrontása miatt eltiltott a papi működéstől. Ugyanazon héten nyilvánította bűnösnek pedofília miatt az ausztrál bíróság a Vatikán korábban harmadik legbefolyásosabb emberét, George Pell bíborost.

– Az egyház részéről mindenki tudta, hogy mi a helyzet? (…) Az volt a feltétel, hogy szüntessek meg minden kapcsolatot a családommal, amelyhez adnak majd segítséget, egy paptestvér elkísér.

(…)

A cölibátus pusztán egyházi törvény, függetlenül attól, hogy miért hozták létre. Idővel rájöttem: vagy megpusztulok a magányomban, idegbeteg, esetleg alkoholista leszek, vagy pedig találok egy olyan társat magamnak, aki kitart mellettem, és akivel megpróbálhatok egy harmonikus életet leélni. Mert én alapvetően hiszek abban, hogy Isten nem a szenvedésre teremtette meg az embert, hanem arra, hogy boldog legyen.

HIRDETÉS

A plébánosból lett polgármester történetéről bővebben olvashat a Magyar Hang július 10-én megjelent 2020/28. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 28. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,735lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.