HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Márki-Zay Pét...

Márki-Zay Péter szerint helytelen, hogy Karácsony Gergely nem akar miniszterelnök-jelölt lenni

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Márki-Zay Péter nem tartja helyesnek, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem vállalja az ellenzéki miniszterelnök-jelöltséget – Hódmezővásárhely polgármester erről a Klubrádióban beszélt. A politikus szerint abban teljesen igaza van Karácsony Gergelynek, hogy most Budapesttel kell foglalkoznia, ugyanakkor azt reméli, egy év múlva, amikor a közös ellenzéki jelöltek megtalálásához szükséges előválasztás esedékes lesz, sok minden változik még a mostani nyilatkozatához képest.

Karácsony Gergely az angol nyelvű Balkan Insight hírportálnak adott interjújában beszélt arról, hogy nem indul az ellenzéki jelöltek között esetlegesen tartandó előválasztáson. Arra hivatkozott, hogy jelenlegi megbízatásával óriási feladatot kapott és Budapestre szeretne koncentrálni.

Márki-Zay Péter korábban azt mondta, Karácsonyt tartja a legalkalmasabbnak ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, de ha a főpolgármester ezt nem vállalná, akkor ő hajlandó lenne rá, és elindulna a 2021-es előválasztáson. Erről most annyit mondott, nincsenek egyéni ambíciói, ő csak azt szeretné, ha a gyermekei Magyarországon találnák meg a jövőjüket. Önmagában is hisz, de azt fogja nézni, az érdekli, ki az, aki meg tudja nyerni a 2022-es választást a Fidesszel szemben.

Újrainduló ellenzéki tárgyalások – majd nyár végén

Hangsúlyozta azonban, a 2022-es országgyűlési választási kampány előtt nem az lesz a kérdés, hogy kit koronázzanak királlyá maguk közül, hanem hogy kit küldjenek a vágóhídra, de legalábbis a Fidesz támadásainak kereszttűzésbe.

Márki-Zay Péter beszélt arról is, hogy jelenleg az ellenzék eléggé rossz állapotban van, továbbra is reális veszély, hogy az ellenzék önmaga hiúsítja meg a Fidesz leváltását, ahogy a pártok önzése miatt ez már többször elmaradt. Véleménye szerint árulók is nehezíthetik a feladatot, akik ahogy korábban, most is ott vannak az ellenzék soraiban. Ezen kívül az ellenzék erejét gyengítheti – mondta –, hogy a Fidesznek számos emberről lehetnek aktái, akár titkos videofelvételei, amivel rábírhatja őket, hogy álljanak az ő szolgálatába.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,735lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.