Márki-Zay Péter szerint helytelen, hogy Karácsony Gergely nem akar miniszterelnök-jelölt lenni

Márki-Zay Péter szerint helytelen, hogy Karácsony Gergely nem akar miniszterelnök-jelölt lenni

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter nem tartja helyesnek, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem vállalja az ellenzéki miniszterelnök-jelöltséget – Hódmezővásárhely polgármester erről a Klubrádióban beszélt. A politikus szerint abban teljesen igaza van Karácsony Gergelynek, hogy most Budapesttel kell foglalkoznia, ugyanakkor azt reméli, egy év múlva, amikor a közös ellenzéki jelöltek megtalálásához szükséges előválasztás esedékes lesz, sok minden változik még a mostani nyilatkozatához képest.

Karácsony Gergely az angol nyelvű Balkan Insight hírportálnak adott interjújában beszélt arról, hogy nem indul az ellenzéki jelöltek között esetlegesen tartandó előválasztáson. Arra hivatkozott, hogy jelenlegi megbízatásával óriási feladatot kapott és Budapestre szeretne koncentrálni.

Márki-Zay Péter korábban azt mondta, Karácsonyt tartja a legalkalmasabbnak ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, de ha a főpolgármester ezt nem vállalná, akkor ő hajlandó lenne rá, és elindulna a 2021-es előválasztáson. Erről most annyit mondott, nincsenek egyéni ambíciói, ő csak azt szeretné, ha a gyermekei Magyarországon találnák meg a jövőjüket. Önmagában is hisz, de azt fogja nézni, az érdekli, ki az, aki meg tudja nyerni a 2022-es választást a Fidesszel szemben.

Hangsúlyozta azonban, a 2022-es országgyűlési választási kampány előtt nem az lesz a kérdés, hogy kit koronázzanak királlyá maguk közül, hanem hogy kit küldjenek a vágóhídra, de legalábbis a Fidesz támadásainak kereszttűzésbe.

Márki-Zay Péter beszélt arról is, hogy jelenleg az ellenzék eléggé rossz állapotban van, továbbra is reális veszély, hogy az ellenzék önmaga hiúsítja meg a Fidesz leváltását, ahogy a pártok önzése miatt ez már többször elmaradt. Véleménye szerint árulók is nehezíthetik a feladatot, akik ahogy korábban, most is ott vannak az ellenzék soraiban. Ezen kívül az ellenzék erejét gyengítheti – mondta –, hogy a Fidesznek számos emberről lehetnek aktái, akár titkos videofelvételei, amivel rábírhatja őket, hogy álljanak az ő szolgálatába.