Napsütéssel és gomolyfelhőkkel indul a hét

Napsütéssel és gomolyfelhőkkel indul a hét

Gomolyfelhő, cumulus (Fotó: Wikipedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyek késő délután akár jelentősebben is takarhatják a napot – írja hétfői előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint az északi szél napközben a Tiszántúlon, Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint hétfőn sem várható fronthatás, hűvös lesz viszont a reggel, ami felerősítheti a kopásos eredetű ízületi bántalmakat. Napközben kellemes idő ígérkezik, érdemes lesz hosszabb sétákat tenni a szabadban. Az északi szél a Tiszántúlon élénkülhet meg, emiatt a szélre fokozottan érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, nyugtalanság, alvászavar. A naposabb tájakon 10 és 16 óra között erős lehet az UV-sugárzás.

A közlekedésmeteorológiáról szólva hétfőn gomolyfelhős idő várható. Számottevő csapadék sehol sem hullhat, így mindenhol száraz utakra készülhetnek az útnak indulók. A Tiszántúlon még élénk, néhol erős északi-északkeleti széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás