Aranyos kis döcögős, de gyalog azért gyorsabb

Aranyos kis döcögős, de gyalog azért gyorsabb

A Csicsali vonat (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 38314-es kisvonatba még a lemenőben lévő nap sem süt be zavartalanul. A sugaraknak hol a környező dombok, hol pedig a sínek mellett magasodó fák állják az útját. Hogy napközben milyenek lennének a fényviszonyok a Tab és Siófok közötti járaton, az titok marad, ugyanis a koronavírusra hivatkozva ezen a vonalon is úgy megritkították a menetrendet, hogy már csak kora este közlekedik egy vonatpár.

(...)

Ilona néni már újra fennhangon mesél. Azt mondja, nem volt ez mindig így. Tabra az üzemek, Siófokra a Balaton miatt utaztak az emberek a vonaton, ami nem egyszer hét-nyolc kocsiból állt, így is sokszor „szabályosan lógtak rajta” az emberek. Még ételt, italt is lehetett venni a szerelvényen. Ma már nehéz ezt elképzelni, csupán a bábonymegyeri állomáson egyedül a frissen kihelyezett járványmenetrend utal arra, hogy jár itt még vonat. (...) Károly bácsi hozzáteszi, hogy bár előző nap vonatozott, de rajta kívül csak a kalauz volt a szerelvényen, „az is minek”.

(...)

A Csicsali vonaton (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

– Ne haragudjon, de ma mindenki hülye – kezd panaszaiba az állomásra néző, mesebeli nevű, Örömhegy utcai házából kitekintő Ibolya. Őt rosszul érinti a menetrend-változtatás, szerinte a „hülyék csak ülnek az íróasztalnál és halvány fogalmuk nincsen, mi történik a valóságban”.

A Csicsalival 31 kilométert közel egy óra alatt lehet megtenni. Az utazásról és a környékbeliek véleményéről szóló riportunkat elolvashatja a Magyar Hang július 10-én megjelent 2020/28. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/28. számban? Itt megnézheti!