Kaleta Gábor ügyvédje kilép a bántalmazott gyerekeket segítő egyesületből

Kaleta Gábor ügyvédje kilép a bántalmazott gyerekeket segítő egyesületből

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetőjeként sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én (Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilép a szexuális abúzust átélt gyerekeket segítő civil szervezetből Kaleta Gábor ügyvédje – értesült a HVG.

A volt perui nagykövet ítélete széles körben nagy felháborodást váltott ki, miután a szolgálati gépén tárolt 19 ezer pedofil fotó miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetést és 540 ezer forintos pénzbírságot kapott. Az ítélet ellen a korábbi diplomata fellebbezett. A Fidesz azóta már bejelentette, hogy munkacsoportot állít fel, amelynek feladata a gyermekvédelmi szabályozások áttekintése, adott esetben szigorítása.

A Kaleta-ügyben az indulatokat tovább tüzelte az a tény, hogy a volt nagykövet ügyvédje, Mester Csaba épp egy olyan civil szervezetnek, a Fehér Liliom Egyesületnek a tagja, amely a szexuális abúzust átélt gyerekeket segíti. A HVG megtudta, Mester Csaba már bejelentette, hogy kilép onnan.

Az egyesület vezetője, Kugler Gyöngyi klinikai szakpszichológus a lapnak azt mondta, semmi kivetnivaló nincs abban, hogy a bántalmazott gyerekeket segítő alapítvány egyik munkatársa gyermekpornográfia miatti ügyben az elkövető védőjeként is eljár.