Rabosítottak egy momentumos politikust

Rabosítottak egy momentumos politikust

Paróczai Anikó (Fotó: Paróczai Anikó Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rabosították a XVIII. kerületi rendőrkapitányságon a Momentum kispesti önkormányzati képviselőjét, Paróczai Anikót, miután becsületsértés és különleges adattal való visszaélés miatt feljelentették a nyomozóhatóságnál.

– Azt nem tudjuk pontosan, hogy ki tette a feljelentéseket, de becsületsértés miatt kizárólag Kránitz Krisztián kezdeményezhette az eljárás indítását – közölte a Momentum. Ezt arra alapozták, hogy Paróczai Anikó hozta nyilvánosságra róla, hogy olyan spanyolországi medencés nyaralója van, amelyet nem írt bele a vagyonnyilatkozatába.

Paróczai Anikó akkor azt mondta: „A korrupciónak nincs színe, a kispesti közélet megtisztulásához pedig felelősségrevonásra van szükség. Lackner Csabának le kell mondania, Kránitz Krisztiánnak pedig távoznia kell a kispesti vagyonkezelő éléről.”

A képviselő a rabosítását úgy kommentálta, hogy nem áll le, sőt, még aktívabban fel fog lépni Kispest megtisztításáért: „Azért lettem politikus, mert egy olyan kerületben és egy olyan országban szeretnék élni, ahol nem a korrupció felderítését, hanem magát a korrupciót büntetik.”

Kispesten egyáltalán nem felhőtlen az ellenzék viszonya. A Momentum és az LMP helyi képviselője is élesen támadja Gajda Péter MSZP-s polgármestert. Az ügy alapja, hogy még az önkormányzati választások előtt a Hír TV olyan videó- és hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amelyen – a szocialista pártot azóta már elhagyó – Lackner Csaba önkormányzati képviselő beszél korrupciós ügykeről.