16 új koronavírusos beteget azonosítottak itthon

16 új koronavírusos beteget azonosítottak itthon

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Némileg megugrott a koronavírussal diagnosztizáltak száma itthon, az elmúlt 24 órában 16 embernél mutatták ki a fertőzést. Ezzel a járvány kezdete óta 4279-re nőtt az azonosított betegek száma.

Az elmúlt napon senki sem hunyt el a betegséggel összefüggésben, így továbbra is 595 áldozatról tudni. Már 3156-an meggyógyultak, ez pedig az jelenti, hogy jelenleg 528 aktív fertőzött van itthon. Közülük 109 embert kórházban ápolnak, 5-en lélegeztetőgépre szorulnak.

Továbbra is járványügyi készültség van érvényben és már életbe léptek a beutazási korlátozások. Mint ismert, az országokat három kategóriába sorolták – zöld, sárga és vörös – attól függően, hogy a vírus szempontjából mennyire számítanak veszélyesnek. Ez határozza meg azt is, hogy az adott államokból érkezőkre mi vár Magyarországon: zöld országból korlátozás nélkül lehet jönni, sárga ország esetén két hétre karanténba kell vonulni – friss és negatív tesztekkel ezt el lehet kerülni –, vörös országból pedig csak a magyar állampolgárok léphetnek be.

Eközben várhatóan a csütörtöki kormányinfón bejelentik, megtartják-e az augusztus 20-i állami rendezvényeket és a tűzijátékot. A korábbi intézkedések augusztus 15-ig tiltották meg az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, azonban az elmúlt napokban már voltak utalások arra, hogy ezt esetleg meghosszabbíthatják. Márpedig ez azt is jelentené, hogy az állami ünnep alkalmából tervezett rendezvények és a tűzijáték esetleg elmaradhat.