Harcsa Veronika odaszúrt Gulyás Gergelynek

Harcsa Veronika odaszúrt Gulyás Gergelynek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem a zenekaroké a legnagyobb veszteség a járványban, mert kiadnak például lemezeket is – hangzott el a mai kormányinfón. – Reménykedve kérem a Music Hungary Szövetséget, akik már áprilisban részletes és átgondolt elemzést juttattak el a kormányhoz a járvány hatásáról az élőzenei- és fesztiválszektorra, hogy ne adják fel a munkát, sem a képviseletünket ezen végtelen közömbösséget és tájékozatlanságot látva – reagált erre délután Harcsa Veronika.

A hozzászólók egyike ironikusan felvetette, nyilván az ő koncertjein is súlyos gondot jelent az alkoholfogyasztás, nem úgy a futballmeccseken, mire a népszerű énekesnő úgy reagált: „Igen, a mi koncertjeinken valóban nagy problémát jelent az alkohol is, alig bírom egymástól távol tartani a sportfröccsösöket!”

Mint arról a Magyar Hang is tudósított, Gulyás Gergely csütörtök délelőtt arról beszélt, augusztus közepéig mindenképpen fennmarad a jelenlegi szabályozás, hogy 500 főnél nagyobb rendezvényeket ne lehessen tartani, de jelen pillanatban úgy gondolják, hogy azt követően sem ajánlottak a nagy koncertek. A kormány ugyanakkor nyitott arra, hogy a zeneipar és a koncertszervezők jelentős veszteségei miatt egy támogatási programot indítson, ezzel segítve a szektor működését.

– A futballmeccs és a koncertek közti nagy különbség az alkoholfogyasztás – fogalmazott Gulyás Gergely újságírói kérdésre. E szerint a labdarúgó-mérkőzésekre azért látogathatnak ki a nézők, mert nem fogyasztanak alkoholt, ellenben a koncertek közönségével, akik ezt nem tudják megállni, így nem lehet 500 főnél nagyobb koncertet tartani.