HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ungár Péter rákérdezett, jogosan támadják-e Hermann Róbertet

Szerző: | 2020. július 20., 17:05 | Belföld

Ungár Péter (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A múlt héten számoltunk be róla, hogy a Magyar Nemzet néven kiadott kormánypárti napilap új célpontot talált: ezúttal a Hadtörténeti Intézet és a Veritas munkatársának, Hermann Róbertnek sikerült nekimenni. A hadtörténész egyébként Orbán Viktor volt osztálytársa, neves szakember, akinek a „bűne” annyi volt, hogy kritikus volt a Szakács Árpád és Raffay Ernő mellett felsorakozott tudósok listáját látva. Hermann ugyanis leszögezte, történész alig van köztük, így kevésbé kompetensek annak eldöntésében, milyen szerepet játszott a szabadkőművesség Trianonban.

A vitában egyébként akadnak a Szakács-vonalnak más jobboldali bírálói is. Legutóbb épp a Mandiner főmunkatársa, Szilvay Gergely írt arról, hogy nem a szabadkőműves-vadászat a jobboldaliság mércéje. Nem tetszett ez sem Szakácsnak, Facebook-oldalán úgy kommentálta a cikket: „Szilvay kolléga megcáfolta az összes olyan állítást, amit senki sem állított. A ködevők versenyében övé a trófea!” Hermann támadásával szemben egyébként kifejezte ellenérzéseit a Fidesz politikusa, L. Simon László is.

Ungár Péter LMP-s képviselő ezek után a miniszterelnök kabinetfőnökéhez, Rogán Antalhoz nyújtott be kérdést azzal a címmel: jogosan támadják-e Hermann Róbertet?

„A támadó cikk szerzőjét az bosszantotta fel, hogy Hermann Róbert viccesnek titulálta Szakács Árpád és Raffay Ernő melletti kiállásról szóló hírt, miszerint tudósok sorakoztak fel a szabadkőművességről sajátos véleményt képviselő Szakácsék mellett, csakhogy Hermann közlése szerint alig valaki közülük történész. Ezzel kapcsolatban tisztelettel kérdezem, hogy jogos-e a Magyar Nemzet támadása a Hadtörténeti Intézet munkatársa, Hermann Róbert történész felé?” – érdeklődött Ungár.

A kormány – ahogy persze várható volt – visszaütötte a labdát. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba jelezte: a téma kormányzati feladatkört nem érint, ezért kéri az indítvány visszautasítását. „A képviselő által feltett kérdés kormányzati hatáskört nem érint, mivel a Kormány egyetlen tagjának sem feladata újságírói kijelentések, véleménycikkek értékelése” – utasította vissza az írásbeli kérdést a Kövér László jegyezte dokumentum.

Címkék: Dömötör Csaba, Hermann Róbert, Szakács Árpád, Ungár Péter


HIRDETÉS
Nem mese ez, gyermek

Nem mese ez, gyermek

Ahonnan elindultunk, ismét ott vagyunk. Két pólus, lehet, hogy egyformák is méret szerint most. Mint régen. Hogy a frontemberek is ugyanazok, az bónusz, és épp az teszi olyan otthonossá az egészet.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest