HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ungár Péter r...

Ungár Péter rákérdezett, jogosan támadják-e Hermann Róbertet

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A múlt héten számoltunk be róla, hogy a Magyar Nemzet néven kiadott kormánypárti napilap új célpontot talált: ezúttal a Hadtörténeti Intézet és a Veritas munkatársának, Hermann Róbertnek sikerült nekimenni. A hadtörténész egyébként Orbán Viktor volt osztálytársa, neves szakember, akinek a „bűne” annyi volt, hogy kritikus volt a Szakács Árpád és Raffay Ernő mellett felsorakozott tudósok listáját látva. Hermann ugyanis leszögezte, történész alig van köztük, így kevésbé kompetensek annak eldöntésében, milyen szerepet játszott a szabadkőművesség Trianonban.

A vitában egyébként akadnak a Szakács-vonalnak más jobboldali bírálói is. Legutóbb épp a Mandiner főmunkatársa, Szilvay Gergely írt arról, hogy nem a szabadkőműves-vadászat a jobboldaliság mércéje. Nem tetszett ez sem Szakácsnak, Facebook-oldalán úgy kommentálta a cikket: „Szilvay kolléga megcáfolta az összes olyan állítást, amit senki sem állított. A ködevők versenyében övé a trófea!” Hermann támadásával szemben egyébként kifejezte ellenérzéseit a Fidesz politikusa, L. Simon László is.

Orbán Viktor volt osztálytársát, a neves hadtörténészt támadja a kormánylap

Ungár Péter LMP-s képviselő ezek után a miniszterelnök kabinetfőnökéhez, Rogán Antalhoz nyújtott be kérdést azzal a címmel: jogosan támadják-e Hermann Róbertet?

„A támadó cikk szerzőjét az bosszantotta fel, hogy Hermann Róbert viccesnek titulálta Szakács Árpád és Raffay Ernő melletti kiállásról szóló hírt, miszerint tudósok sorakoztak fel a szabadkőművességről sajátos véleményt képviselő Szakácsék mellett, csakhogy Hermann közlése szerint alig valaki közülük történész. Ezzel kapcsolatban tisztelettel kérdezem, hogy jogos-e a Magyar Nemzet támadása a Hadtörténeti Intézet munkatársa, Hermann Róbert történész felé?” – érdeklődött Ungár.

A kormány – ahogy persze várható volt – visszaütötte a labdát. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba jelezte: a téma kormányzati feladatkört nem érint, ezért kéri az indítvány visszautasítását. „A képviselő által feltett kérdés kormányzati hatáskört nem érint, mivel a Kormány egyetlen tagjának sem feladata újságírói kijelentések, véleménycikkek értékelése” – utasította vissza az írásbeli kérdést a Kövér László jegyezte dokumentum.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,561lájkolóTetszik
3,765követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek