HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Vidéki Hang A közműrabszo...

A közműrabszolgák lázadása

HIRDETÉS

Csak villany van, és fúrt kút, maroknyi közösség, mégis, vagy talán pont ezért szeretnek itt élni.

HIRDETÉS

Hirtelen szétszaladnak a novemberi koszos fellegek, s csillámló napsütéssel zúdul be a késő őszi tavasz. Indulni kellene, de hova, mert a látóhatáron, mint valami morcos vének tanácsa, ott várakoznak a kékes fekete felhők, hogy bármikor újra apó, nyálas szúrókával böködjék a most még mosolygó járókelők arcát. Hát akkor csak ide valahova a közelbe.

Nézem a térképet. Budapest mellett, az M0-s tövében ősi tetoválásra hasonlító furcsa mintát rajzol ki a vízfelületet ábrázoló kék folthalmaz, nagyítás, kicsiny házak, sufnik, nádas, szaggatott földút, ide húsz perc, lássuk.

Csak áram van, és imádják – közműrabszolgák lázadása

Zajosan csattogó, tengelyt rázó fájdalmas üdvözlet, hamar lerakom az autót, és így jó. Dunakeszi tőzegtavak, miért nem halottam még erről? Meglassul az idő, lelassulok én is, őszi metszéshez hajlongó idős házaspár, szeretünk itt, igen, mesélnének is, meg nem is, inkább nem zavarom őket. Embernyi fesztávolságú madarat riasztok, haragos vijjogással húz el a fejem felett, nem csak ő ijedt meg. Talán még fel is kiáltok.

De máris sokan laknak itt, összefonódik a vadregény és az újgazdagok előbb-utóbb mindent felfedező nyomulása. Ma még a horgászvilág az erősebb, villany van, és fúrt kút, és összetartó kis közösség, ahogy a pár percre útitársam mondja: „itt nem vagyunk közműrabszolgák”. De már szivárog a pénz, érkeznek a drága autós természetes nyugalomra vágyok.

HIRDETÉS

Most érdemes hát odamenni.

Ez is Budapest? Ez is Budapest! | Magyar Hang
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,128lájkolóTetszik
2,850követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ami elveszett, nem tér vissza többé

Két súlyosabb drámát néztünk a Netflixen. A hiány filmje a Keresem a testemet, de a Házassági történet is.

Nélkülem