HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Vidéki Hang A közműrabszo...

A közműrabszolgák lázadása

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Csak villany van, és fúrt kút, maroknyi közösség, mégis, vagy talán pont ezért szeretnek itt élni.

Hirtelen szétszaladnak a novemberi koszos fellegek, s csillámló napsütéssel zúdul be a késő őszi tavasz. Indulni kellene, de hova, mert a látóhatáron, mint valami morcos vének tanácsa, ott várakoznak a kékes fekete felhők, hogy bármikor újra apó, nyálas szúrókával böködjék a most még mosolygó járókelők arcát. Hát akkor csak ide valahova a közelbe.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nézem a térképet. Budapest mellett, az M0-s tövében ősi tetoválásra hasonlító furcsa mintát rajzol ki a vízfelületet ábrázoló kék folthalmaz, nagyítás, kicsiny házak, sufnik, nádas, szaggatott földút, ide húsz perc, lássuk.

Csak áram van, és imádják – közműrabszolgák lázadása

Zajosan csattogó, tengelyt rázó fájdalmas üdvözlet, hamar lerakom az autót, és így jó. Dunakeszi tőzegtavak, miért nem halottam még erről? Meglassul az idő, lelassulok én is, őszi metszéshez hajlongó idős házaspár, szeretünk itt, igen, mesélnének is, meg nem is, inkább nem zavarom őket. Embernyi fesztávolságú madarat riasztok, haragos vijjogással húz el a fejem felett, nem csak ő ijedt meg. Talán még fel is kiáltok.

HIRDETÉS

De máris sokan laknak itt, összefonódik a vadregény és az újgazdagok előbb-utóbb mindent felfedező nyomulása. Ma még a horgászvilág az erősebb, villany van, és fúrt kút, és összetartó kis közösség, ahogy a pár percre útitársam mondja: „itt nem vagyunk közműrabszolgák”. De már szivárog a pénz, érkeznek a drága autós természetes nyugalomra vágyok.

Most érdemes hát odamenni.

Ez is Budapest? Ez is Budapest! | Magyar Hang
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,915lájkolóTetszik
3,627követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Három balatoni település kapott kikötőt a Baharttól

Balatonakali, Balatonkenese és Balatonudvari bizonyos feltételekkel 25 évre ingyenes használatba kapja a kikötőket.