Kezdőlap Életmód Birkákkal „vá...

Birkákkal „vágatja” a füvet Bécs

Birkák segítségével tartja karban a Duna-sziget füves területeit Bécs. Kétségkívül gazdaságos és természetbarát megoldás: fűnyírógépek helyett inkább az állatokra bízzák a pázsit lelegelését a fővárosiak egyik kedvelt pihenőhelyén.

HIRDETÉS

A közzétett sajtóanyag szerint a birkákat a LIFE DICCA európai uniós környezetvédelmi projekt keretein belül vetik be. A program célja a szén-dioxid-kibocsátás tíz vagy akár húsz százalékkal való csökkentése, a fajok sokféleségének megőrzése és a fenntartási költségek csökkentése. Szabadidejüket töltő emberek mellett tehát legelésző állatokkal is találkozhatunk hamarosan a Duna-szigeten.

Bécs leszámol az eldobható kávéspohárral | Magyar Hang

Egy év alatt egymillió eldobható pohártól szeretnék megkímélni a környezetet.

Nem új keletű megoldásról van szó egyébként. A rautenwegi hulladéklerakó zöldterületein a kilencvenes évek kezdete óra használnak erre a feladatra osztrák hegyi kecskéket, azaz pinzgauer kecskéket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,569lájkolóTetszik
1,781követőKövetés
14,421feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szellemét a tűz nem égeté meg – Magyar Hang-ajánló

Látogatás 2019 roma hősénél és a keleméri bárányfarmon, interjú Ragályi Elemérrel, Böjte Csabával és Versegi Beáta coach-szerzetesnővel. Csütörtöktől itt a friss Magyar Hang!

Kiemelt cikkek