HIRDETÉS
Kezdőlap Életmód Birkákkal „vá...

Birkákkal „vágatja” a füvet Bécs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Birkák segítségével tartja karban a Duna-sziget füves területeit Bécs. Kétségkívül gazdaságos és természetbarát megoldás: fűnyírógépek helyett inkább az állatokra bízzák a pázsit lelegelését a fővárosiak egyik kedvelt pihenőhelyén.

A közzétett sajtóanyag szerint a birkákat a LIFE DICCA európai uniós környezetvédelmi projekt keretein belül vetik be. A program célja a szén-dioxid-kibocsátás tíz vagy akár húsz százalékkal való csökkentése, a fajok sokféleségének megőrzése és a fenntartási költségek csökkentése. Szabadidejüket töltő emberek mellett tehát legelésző állatokkal is találkozhatunk hamarosan a Duna-szigeten.

Bécs leszámol az eldobható kávéspohárral | Magyar Hang

Egy év alatt egymillió eldobható pohártól szeretnék megkímélni a környezetet.

Nem új keletű megoldásról van szó egyébként. A rautenwegi hulladéklerakó zöldterületein a kilencvenes évek kezdete óra használnak erre a feladatra osztrák hegyi kecskéket, azaz pinzgauer kecskéket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,807lájkolóTetszik
3,789követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek