Tömeges migráció: megindultak a kínaiak

Tömeges migráció: megindultak a kínaiak

Látogatók készítenek fotót a kivilágított pekingi Tiltott Város Palotamúzeumban 2019. február 19-én, a kínai holdújév utolsó napján. A kínai császárok lakhelyéül szolgáló palotaegyüttest 94 év után először világították ki éjszaka, és nyitották meg a nagyközönség előtt az év eleji ünnep záróeseményeként tartott hagyományos lampionfesztivál alkalmából (Fotó: MTI/EPA/Hou Hvi Jung)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bolygó legnagyobb népvándorlása zajlik ezekben a napokban a Távol-Keleten: a holdújév időszaka. Hárommilliárd regisztrált utazást tesznek 40 nap alatt, amiért csak Kínában tavaly 8489 kilométer új vasútvonalat és 33 ezer kilométernyi közutat adtak át.

Bár még két hét van a holdújévig, Kínában már megindultak a hazalátogató tömegek, amely az év és egyben az egész bolygó legnagyobb népvándorlása. Az újévi tavaszünnep időpontját bonyolult számítások alapján határozzák meg, idén január 25-ére esik.

Az ezt megelőző és követő, összesen mintegy negyven nap az úgynevezett csunjun időszak, amikor körülbelül mintegy 3 milliárd utazást bonyolítanak le Kínában, hogy az emberek a családjaikkal ünnepeljenek. Ebből 2,43 milliárd utazás történik személygépkocsival (1,2 százalékkal kevesebb, mint tavaly), 440 millió vasúton (ez 8 százalékos növekedés), 79 millió légi úton (8,4 százalékos növekedés) és 45 millió tengeren (9,6 százalékos növekedés).

A CNN beszámolója szerint a megdöbbentő számadatok ellenére az illetékes kínai szervezetek felkészültek az emberáradat irányítására. Csütörtökön, egy nappal a Ccunjun időszak hivatalos kezdete előtt a kínai államtanács és a közlekedési minisztérium munkatársai tájékoztatták a közvéleményt az idei tavaszünnephez kapcsolódó adatokról és az általuk végrehajtott intézkedésekről.

Bár már korábban is Kína rendelkezett a világ legjobban kiépített vasúti hálózatával, csak 2019-ben ehhez további 8489 kilométer új vonalat építettek, amelyből 5474 kilométer gyorsvasút. A Peking és a 2022-es téli olimpiának helyt adó Csangcsiakou (Zhangjiakou) között például vezető nélküli szupervonatok közlekednek 350 kilométer per órás sebességgel.

Árvíz, összeomlás, migráció, járványok: magyar tudósok szerint is a civilizációt fenyegeti a klímaváltozás | Magyar Hang

Fenntarthatatlan a növekedésre épülő gazdasági rend, de nem világos, hogy lehet átlépni egy másikba – a Felelős értelmiség vitafóruma a klímahelyzetről.

A holdújév előtti időszakban naponta 5275 járatpárt indítanak országszerte, és valamennyivel többet az új év után. – A legnépszerűbb vonalakon tavaly tapasztalt jegyértékesítési problémákat igyekeztünk kezelni – mondta Li Ven-hszin (Li Wenxin), a kínai államvasutak igazgatóhelyettese a az idei évet felvezető sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy 2020-ban könnyebb lesz jegyet váltani. Több mint ezer állomáson szereltek fel például e-jegy-olvasó berendezéseket, hogy meggyorsítsák a belépést.

Tavaly egyébként egy régóta várt új repülőteret is nyitottak Pekingben, amely a várakozások szerint körülbelül 190 millió embert szolgál majd ki a csunjun időszakában, ezzel 15 százalékkal növelve a légi forgalmat. A tervek szerint a régióban naponta 17 ezer repülőgépet indítanak, 13,3 százalékkal többet, mint tavaly.  

Körülbelül 790 ezer busz és 19 ezer komp áll hadba a hazalátogató tömegek szállítása érdekében. Emellett 33 ezer kilométernyi új országutat is átadtak.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.