HIRDETÉS
Kezdőlap Életmód Törvényekkel ...

Törvényekkel törnék le az alkoholturizmust a spanyol buliszigeteken

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nagyon szigorú törvényekkel próbálják elejét venni a Baleár-szigetek önkormányzatai az egyre inkább elharapódzó alkoholturizmusnak – jelentette a brit közszolgálati BBC. Az új jogszabály értelmében a fiatal bulizók körében népszerű Ibiza és Mallorca három központjában tilos lesz kocsmatúrákat szervezni, illetve a bárok és szórakozóhelyek nem hirdethetnek „boldog órákat”, amikor olcsó italakciókkal várják a partizástól kitikkadt turistákat.

A pénteken elfogadott helyi rendelet szerint a három kérdéses zónában – a mallorcai Playa de Palma és Magaluf, valamint az ibizai Sant Antoni – a bulihajók nem hirdethetik vízipartiaikat, illetve nem vehetnek fel és nem tehetnek le turistákat. Mindezek mellett betiltják az utcai alkoholárusító automatákat, de tilos lesz pormóciós céllal alkholt reklámozni is.

A szabálycsomag legkeményebb pontja azonban mindenképp az az eddig elsősorban a skandináv országokban látott szigorítás, amelynek értelmében a boltok este 21.30 és reggel 8 óra között nem árulhatnak alkoholt. A most bevezetett rendelkezéseket be nem tartó üzleteknek komoly, akár 600 ezer eurós bírsággal is számolniuk kell.

A hatóságok egyúttal törvényen kívül helyezték az „erkélyezés” gyakorlatát is – amikor a bulizók a móka kedvéért egy-egy erkélyről ugrálnak a medencékbe –, mivel ezek miatt sok baleset, sőt számos haláleset is történt már. Aki mégis így ugrál a medencébe, annak pénzbírság mellett azonnali hatállyal távoznia kell az adott hotelből.

HIRDETÉS

A spanyol szigetcsoport önkormányzatai szerint jogilag mindent megpróbálnak megtenni azért, hogy a féktelen, önmagukból kivetkőző bulizókat valami minimális önmérsékletre próbálják rávenni. Mint megjegyezték, a most bevezetett törvénycsomagjuk egyedülálló Európában, és szeretnék, ha a turizmus nem a mértéktelenségről és a kicsapongásról szólna.

Drágább repülőjeggyel küzdenének a brit legénybúcsúk ellen | Magyar Hang

Az angolok akár 2000–4000 forintért is elrepülhetnek Londonból Budapestre, aminek nincs más célja, mint hogy olcsóbban mulathassanak nálunk.

Ibiza és Mallorca leginkább a német, brit és ír fiatal bulizók körében népszerű, ám számos ismert és hirhedt klubja a világ minden tájáról vonzza a partizni vágyókat. A turista- és kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtó üzletek szakmai tömörülését vezető Jose Tirado szerint a most bevezetett intézkedések túlzóak és aránytalanok. A kiskereskedők pedig attól tartanak, ezek komolyan visszavetik majd a forgalmukat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Balogh Roland
Balogh Roland
1980-ban született újságíró, a Magyar Hang alapító munkatársa, valamint a magyar zenekarokkal foglalkozó Ígéretes titánok blog alapító főszerkesztője. Korábban, 2008-tól tíz éven át a megszűnéséig a Magyar Nemzet újságírója, szerkesztője, nyolc évig a külpolitikai-, majd a kultúra rovat munkatársa. Érdeklődési témakörei: régészet, Kelet-Európa történelme, kiberbiztonság, csúcstechnológiai trendek és underground zene.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,653lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek