Autómentes és energiasemleges negyed épül tízezer új lakással

Autómentes és energiasemleges negyed épül tízezer új lakással

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nederland is vol – Hollandia megtelt: az 1990-es években a holland szélsőjobboldal ezzel a szlogennel kampányolt. Ők egyértelműen a bevándorlásra utaltak, de mintha a jövőbe láttak volna: a Magyarország területének felénél is kisebb (alig több mint 41 ezer négyzetkilométernyi) országban a legutóbbi népszámlálás szerint 17 millió 150 ezer ember él, és ezzel világviszonylatban a 67. legnagyobb népsűrűségű állam. Összehasonlításul: míg ott átlagban 395 embernek kell elférnie egy négyzetkilométeren, hazánkban 105,7-nek.

Nem csoda, ha a világ egyik leggazdagabb országában állandó téma a lakáshiány. Utrecht városa erre kíván válaszolni egy új megaprojekttel: 10 ezer új lakást építenek. Nem is akármilyet. Az új negyed szinte teljesen autómentes, ráadásul energetikai szempontból nagyrészt önellátó lesz.

A lakások 30 százaléka a szociális ágazat kezelésében lesz, legfeljebb havi 720 eurós lakbérekkel, 15 százalék középkategóriásnak számít majd (az ide tartozó lakások 970 euróért vehetők ki), 10 százalékot pedig öröklakásként értékesítenek. A maradék 45 százalék a szabadpiacra kerül, várhatóan jóval magasabb árért.

Az autózás vége - A holland főváros megtelt, valakit muszáj kiszorítani a közterületekről | Magyar Hang

Az optimális helykihasználás érdekében több hetven méter magas toronyház épül, egy pedig száz méter magas lesz, ám a városfejlesztők szándékai szerint az új negyed alapvetően zöld lesz. Szilárd burkolatok csak ott kapnak helyet, ahol ez elkerülhetetlen, a tetők pedig – háromhektárnyi napelemet nem számítva – zöldtetők lesznek. A lakónegyed energiaellátását 75 százalékban önellátó módon oldják meg.

Ha mindez nem lenne elég, a negyedet alapvetően kerékpáros és gyalogos közlekedésre tervezik, az autótulajdonosok mélygarázsokban helyezhetik el járműveiket a lakott részek peremén. Ezekben a parkolókban három lakásonként egy helyet biztosítanak. A cél az, hogy minél kevesebb itt élő rendelkezzen saját gépkocsival, és használják inkább a több száz közösségi autó egyikét.

A tervezők reményei szerint az egyeztetések és az előkészítési folyamat lezárulta után az építkezés két év múlva kezdődhet el a jelenleg részben kihasználatlan, másrészt ipari használatban lévő területen.