HIRDETÉS
Kezdőlap Életmód Egy hétvégén ...

Egy hétvégén három versenyre is elmegy az ultramaratonista közmunkás

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ultramaratonista, mellette fekete öves karatéka, mindezt úgy, hogy közhasznú munkásként fillérekből kell megélnie. Orsós Ferenc azt mondja, példát kell mutatnia.

A teljes riportot keresse a Magyar Hang január 31-én megjelent 2020/5. számában!

Ferenc a párizsi maratont is teljesítette, indult a 160 kilométeres Korinthosz-futóversenyen. A találkozóra bakancsban, melós ruhában, láthatósági mellényben érkezik, munkából. Az erdészetnél dolgozik közhasznú munkásként.

– Úgy látom, itt, Szászváron szeretik, köszönnek, magára mosolyognak – mondom neki.
– Igen, szeretnek – válaszolja. – Mert tudják, hogy rendes vagyok, dolgos, szorgalmas.

HIRDETÉS

(…)

A futás gyerekkora óta Ferenc életének része. Nem mondta neki senki, hogy tehetséges, nem támogatták semmiben, edzője sem volt, de ő fogta magát, és suli után délutánonként eljárt sportolni. Azért kezdett futni 13 évesen, mert látott egy közvetítést maratoni futásról és azt gondolta, milyen jó lenne, ha egyszer ő is benne lehetne a tévében.

„Pont a levágott lábam vádlijára volt rátetoválva a Barca címere” | Magyar Hang

(…)

A hétvége mindig a futásé, van, hogy két nap alatt három versenyre is elmegyek – meséli. Tavaly például a Szelidi-tónál lenyomott 34 kilométert, és még aznap továbbutazott Budapestre, ott meg egy félmaratont. Igaz, hogy 10 perccel lekéste a rajtot, de utolérte a mezőnyt. A versenynek hajnali egykor volt vége, Ferenc még az éjjel átvonatozott Budapestről Pápára, ahol délelőtt teljesített újabb 21 kilométert. Merthogy készült a Korinthosz-futóversenyre.

(…)

HIRDETÉS

Miért csak nyolc általánost végzett? Hogy jön a karate, és az oktatás? Miből van pénze sportolni, kik segítik? Miért nézték autószerelőnek? Milyen vágyai vannak? Ha a munkával, maszekolással, edzéssel megvan, mit csinál, ha marad még egy kis ideje? A válaszokat keresse a Magyar Hang január 31-én megjelent 2020/5. számában!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,634lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek