HIRDETÉS
Kezdőlap Életmód 111 évesen el...

111 évesen elhunyt a világ legidősebb férfija

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Szombaton reggel elhunyt Dumitru Comănescu, a világ legidősebb férfija – írja a Transindex a bukaresti idősotthon közleményére hivatkozva. Comănescu, akit egy hónapja világ legidősebb férfijaként tartanak nyilván, 111 éves és 231 napos volt.

Alexandra Dobre, az idősotthon vezetője, azt mondta: a Comănescuval való találkozó minden alkalommal egy életleckével ért fel. Az agármérnök végzettségű férfi 70 évet dolgozott, megfontolt életet élt családja körében.

Dumitru Comănescu 1908. november 8-án született a Prahova megyei Drăgăneasa községben. Előbb matematika szakra járt (tanárai közé tartozott a legendás Gheorghe Ţiţeica, minden idők egyik legkiemelkedőbb román matematikusa), de aztán a növények kutatásának szentelte életét. 1933-ban szerzett agrármérnöki oklevelet, és hetven éven át dolgozott, 2003-ban végezte utolsó fitopatológiai vizsgálatát.

Hosszú életének titka az a szeretet volt, amelyet családjától, fiaitól, három unokájától és két dédunokájától kapott – írja a közlemény.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,975lájkolóTetszik
3,648követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek