HIRDETÉS
HIRDETÉS

111 évesen elhunyt a világ legidősebb férfija

Szerző: | 2020. június 28., 11:00 | Életmód, Külföld

Dumitru Comănescu. Forrás: Facebook.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szombaton reggel elhunyt Dumitru Comănescu, a világ legidősebb férfija – írja a Transindex a bukaresti idősotthon közleményére hivatkozva. Comănescu, akit egy hónapja világ legidősebb férfijaként tartanak nyilván, 111 éves és 231 napos volt.

Alexandra Dobre, az idősotthon vezetője, azt mondta: a Comănescuval való találkozó minden alkalommal egy életleckével ért fel. Az agármérnök végzettségű férfi 70 évet dolgozott, megfontolt életet élt családja körében.

Dumitru Comănescu 1908. november 8-án született a Prahova megyei Drăgăneasa községben. Előbb matematika szakra járt (tanárai közé tartozott a legendás Gheorghe Ţiţeica, minden idők egyik legkiemelkedőbb román matematikusa), de aztán a növények kutatásának szentelte életét. 1933-ban szerzett agrármérnöki oklevelet, és hetven éven át dolgozott, 2003-ban végezte utolsó fitopatológiai vizsgálatát.

Hosszú életének titka az a szeretet volt, amelyet családjától, fiaitól, három unokájától és két dédunokájától kapott – írja a közlemény.

Címkék: a hosszú élet titka, Dumitru Comănescu, Románia


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest