HIRDETÉS

A keresztény vallást nem kellene kisajátítani

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Keresztény vagyok. Hiszem, az Isten szeretet, és az ember fő feladata szeretettel szolgálni embertársai javát. Vallom, hogy a tízparancsolat örök érvényű erkölcsi normákat tartalmaz.

HIRDETÉS

Az elmúlt napokban a kormánypártok képviselői és sajtóorgánumai ismét keresztényellenesnek állították be azokat, akik utcára vonultak, hogy a kormány politikája ellen tiltakozzanak. A Magyar Idők december 15-ei száma főcímében kereszténygyalázásként jellemezte a tüntetéseket, és Latorcai János, az Országgyűlés KDNP-s alelnöke az MTI-nek azt nyilatkozta, a tüntetők nem tisztelik „a nemzet karácsonyfáját, magát a karácsonyt és a kis Jézust sem”.

Kötöttfogás 20. – Tüntetés, tüntetés és tüntetés | Magyar Hang

Az e heti résztvevők: Konok Péter, Csintalan Sándor, Gulyás Márton és Pörzse Sándor, a műsorvezető ezúttal is Dévényi István.

A tüntetők viszont egyértelműen a kormány politikája ellen tiltakoztak, és egy olyan megnyilvánulásuk sem volt, amely a kereszténység ellen irányult volna (a szánkó nem keresztény jelkép). A keresztényellenesség vádja tehát szöges ellentétben áll a keresztény erkölccsel, hiszen a 8. parancsolatba ütközik: „Ne hazudj!” A „kis Jézus” álságos emlegetése bulvárromantika tárgyává degradálja azt a Jézust, aki kora vallási-politikai önkényuralmának megkínzott áldozata volt. A Biblia alapján feltételezhető, hogy Jézus, ha most közöttünk lenne, éppen a kormánypártok képviselőinek farizeusi viselkedését leplezné le, azt, hogy a kereszténységet politikai eszközként akarják felhasználni. A 2. parancsolat azt mondja: „Ne használd álságosan Istened nevét!”

Jézus, ha most köztünk lenne, minden bizonnyal szent haragra gyúlna, és (ahogy a jeruzsálemi templom megtisztításánál) azt mondaná a kereszténység leple alatt zsákmányt gyűjtő politikusoknak: „Az én házamat imádság házának nevezik, ti pedig rablók barlangjává teszitek.” (Mt 21,13) Az ország és az adófizetők meglopása egyébként a 7. parancsolatba ütközik: „Ne lopj!”

HIRDETÉS

Két jobboldal, egy ország | Magyar Hang

Szomorú, de erősebb választóvonal az, hogy ki miként ítéli meg Orbán Viktor politikáját annál, hogy kereszténynek vagy polgárnak vallja-e magát valaki.

Mi, keresztények egy politikai párt mellett sem köteleződhetünk el feltétel nélkül, hiába nevezi magát kereszténynek a párt. A józan ész tükrében kell mindig újra felülvizsgálnunk, az, amit a kereszténység címkéjével ellátnak, valóban az-e. Mérceként egyedül a keresztény erkölcs normáira hagyatkozhatunk, amely mércét nem írhatja felül semmilyen pártpolitikai érdek.

A szerző filozófus, közgazdász

A publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/1. számában jelent meg, 2019. január 4-én.

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/1. Magyar Hangban? Itt megnézheti. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,209lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek