HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Gyengélkedik ...

Gyengélkedik a német autóipar, amit mi is megérzünk

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Gondot jelenthet a hazai gazdaságnak, különösen az autógyártásnak, hogy az acéliparból kiinduló rendeléscsökkenés megtépázta az európai, de különösen a német gazdaságot. Különösen, hogy a német – és magyar – gazdaság húzóágazata, az autóipar mindkét országban gyengébben teljesít a korábbi éveknél. Legnagyobb kereskedelmi partnerünknél a tavalyi évben 9,9 százalékkal kevesebb autót gyártottak, mint egy évvel korábban, s Magyarországon is 3,8 százalékkal kevesebb gépjármű gördült le a gyártószalagokról 2018-ban, mint egy évvel korábban. Az autóipar nehézségeit mutatja, hogy a német Handelsblatt üzleti hetilapja, a Wirtschaftswoche híre szerint a kecskeméti Mercedes-gyár bővítését egy évvel elhalasztották, s ami nagyobb gond, jó eséllyel nem rugalmasan alakítható termelésű üzemet terveznek építeni, ahol akár elektromos vagy önvezető autót is lehet gyártani. S bár cáfolták az illetékesek, a debreceni BMW-gyár építésével kapcsolatban is nehézségekről írt a lap.

HIRDETÉS

A visszaesés oka egyrészt, hogy a dízel eladások száma csökkent a károsanyag kibocsátási botrány miatt, másrészt az Európai Unió környezetvédelmi okokból a hibrid és teljesen elektromos járművek fejlesztésére kényszeríti a német autógyárakat. Ezek a fejlesztések pedig vagyonokat emésztenek fel.

– Miután még nem dőlt el, hogy melyik megoldás lesz a nyerő az átalakuló autóiparban, a befektetők kivárnak – nyilatkozta a Magyar Hangnak a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke. László Zoltán arról is beszélt, hogy a visszaesés már a hazai gép- és autóipari beszállítóknál is érezhető. Egyelőre két nyugat-magyarországi alkatrész-beszállító üzemben vezettek be négynapos munkahetet. A gyárak egyike jelentős fémalkatrész-beszállító többek között a gépipari üzemek és autógyárak számára, a másik pedig az informatikai alkatrészeket szállít az ipari felhasználóknak, így többek között az autóiparnak is.

De nemcsak ezek mutatják a gondokat. László Zoltán szerint június elejéig mintegy háromezer kölcsönzött munkaerőtől váltak meg az autó- és gépipari cégek, sok helyen pedig létszámstopot jelentettek be. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kilépők helyére nem vesznek fel új munkaerőt, a határozott időre szóló megbízásokat pedig nem hosszabbítják meg. Ezen túlmenően több autó- és gépipari beszállítónál is áttértek a három műszakos termelésről a két műszakra, s véget vetettek a hétvégi termelésnek is. Sok vállalkozásnál pedig nagymértékben csökkentik a termelési programok számát.

HIRDETÉS

Mi lesz, ha leállnak a magyarországi autóipari beruházások? | Magyar Hang

Donald Trump döntésére vár mindenki. Ha vámot vetnek ki az európai autókra, akkor a német gyártók sorra mondhatnak le a további kapacitásbővítésekről.

De nem csupán az autó- és gépipar küszködik megrendelési és növekedési gondokkal itthon és a világban. László Zoltán szerint a gondok nagyságát mutatja, hogy az iparban szinte alapbeszállítónak számító acélipar is megrendelés hiánnyal küszködik. A világ egyik legnagyobb acélgyártója egy német és egy francia üzemében is leállította a termelést a csökkenő megrendelésállomány miatt, s nemrégiben már a kassai acélművek is négynapos munkarendre tért át ugyanezen okokból.

Azt egyelőre még nem tudni, mennyi ideig tart a visszaesés, az azonban tény, hogy a jövőben egyre nagyobb jelentősége lesz az iparban a robotizációnak, az automatizálásnak, illetve az ezek alapjául szolgáló mesterséges intelligenciának. Az autóiparban például már eldöntött kérdés, hogy a jövő az önvezető autóké, csak azt nem tudni, mikor jutunk oda, hogy vége az úrvezetői világnak. Ezzel párhuzamosan a gyártás is egyre inkább automatizált lesz. Jól mutatja a változás gyorsaságát, hogy ma már létezik olyan gyár, amelyben tavaly még hatvan ember végezte a logisztikai munkát, idén viszont ugyanerre már három ember is elegendő.

Mindebből arra a következtetésre kell jutni, hogy alapjaiban fog megváltozni a munkaerővel szemben való elvárás, egyre kevesebb kétkezi munkásra lesz szükség az iparban, a munkában állóknak viszont öt-tíz évente át kell képezniük magukat, hogy megfeleljenek a folyamatosan újjáalakuló követelményrendszernek.

Mindez – közép- és hosszú távon – nem sok jót jelent az innovációban gyenge magyar ipar, különösen az autó- és gépipar számára. Iparági szakértők egyetértenek abban, hogy miután az automatizált folyamatok jelentősen kevesebb munkaerőt igényelnek, a fejlett technológiákban élen járó országok – mint például Németország – inkább otthon építik fel rugalmasan termelő gyáraikat, hogy ott teremtsen munkahelyeket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,705lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pénz semmiért

Orbán Viktor egyetlen olyan problémát nem jelölt meg maratoni tájékoztatóján, amelynek kezelésére ne lett volna meg minden eszköze az elmúlt tíz évben.