HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Két bankautom...

Két bankautomata is lett Hortobágyon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nagy port vert július eleji cikkünk az egyik napról a másikra leszerelt hortobágyi bankautomatáról. Olyan nagy vihar lett belőle, hogy néhány napja már két terminál is van az évente 200 ezer turistát vonzó, egyébként 1500 lakosú faluban – tudta meg a Magyar Hang. Úgy tudjuk, a kereskedők és a helyiek is szorítottak annak, hogy legalább az egyiket már a hosszú hétvége előtt helyezzék üzembe. Augusztus 20-án és az azt megelőző napokban tartják ugyanis a hortobágyi hídi vásárt – az önkormányzat legnagyobb rendezvényét –, amely évről évre tízezreket vonz a Kilenclyukú híd közelében található vásártérre.

Az OTP Bank ATM-e tegnap óta működik a községben. Az első pénzfelvevők egyike egyébként Hortobágy alpolgármestere, Gencsi Zoltán volt. Ez a terminál a település központjában, a Tiszántúli Takarék leszerelt automatája helyén található. Ám a Takarék sem maradt tétlen. A politikai támogatással nem titkoltan az OTP konkurenciájának szánt és ezért jelentősen átalakított Takarék-csoport a jelek szerint mégis lát fantáziát a településben. Megtalálták ugyanis automatájuk új helyét: lényegében az épület túloldalán. Ahol jelenleg egy tollal írt szöveg fogadja a látogatót, miszerint a terminál egyelőre nem működik.

Elvitték az egyetlen bankautomatát a világörökségi helyszín Hortobágyról | Magyar Hang

Éppen a nyári turistaszezonra, a lovasnapok és a hídivásár előtt maradt ATM nélkül az évente 200 ezer vendéget vonzó település.

A Hortobágyon élők és a UNESCO világörökségéhez tartozó nemzeti park melletti településre látogató turisták június elején maradtak készpénzfelvételi lehetőség nélkül. Mint arról beszámoltunk, a Tiszántúli Takarék előbb a fiókját zárta be racionalizálására hivatkozva Hortobágyon, majd az épületét is eladta Varga Ferenc nagyvállalkozónak.

A Takarék azért szerelte le a bankautomatáját, mert a működtetéséről nem tudott megállapodni a terminálnak addig helyt adó épület új tulajdonosával. Ám megkeresésünkre azzal is érveltek, hogy nem tudnak minden településen automatát működtetni. A községben élők körében azért is keltettek a történtek különösen nagy felháborodást, mert a leszerelésről előzetes tájékoztatást nem kaptak. A Takarék akkori megkeresésünkre azt közölte, hogy úgynevezett Takarék-buszok járnak majd a faluba. Később pedig maguk küldtek közleményt, miszerint tárgyalnak a bankautomata új helyéről.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Szabó Zsolt László
Szabó Zsolt László
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,889lájkolóTetszik
3,603követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek