Puzsér Róbert: Karácsony fontosabb pillére az Orbán-rendszernek, mint Tarlós

Puzsér Róbert: Karácsony fontosabb pillére az Orbán-rendszernek, mint Tarlós

Puzsér Róbert (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén októberben aligha leszek főpolgármester, de ez nem változtat azon, hogy a programomat képviseljem – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Puzsér Róbert. A publicista szerint amikor eljön a rendszerváltás, az állampárt parlamenti ellenzéke a Fidesszel együtt fog bukni, a civileknek pedig akkor kell készen állniuk.

Részletek a Magyar Hang október 4-i (2019/40.) számában megjelent interjúból!

– Kit tart ön valójában az ellenfelének, Tarlós Istvánt vagy Karácsony Gergelyt? Utóbbiról mintha sokkal többet beszélne.
– Valóban sokkal többet beszélek róla, és sokkal intenzívebben. Tarlós István megbízható káder és helytartó, egy arrogáns, homofób tanácselnök elvtárs a hetvenes évekből. Karácsony Gergely azonban még csak az sem. (...) Olyan megbízható káderből, mint Tarlós István, Orbán Viktornak van egy tucat raktáron. Karácsony Gergely, Molnár Zsolt budapesti MSZP-elnök és főleg Gyurcsány Ferenc azonban sokkal becsesebb Orbán Viktor számára. Ha ez a balliberális szennyvíz lefolyna a csatornán, Orbán Viktor igazán nagy bajban volna.

– Egyedül hogyan akar ellenzéket váltani?
– Nem tartunk ott, hogy több száz káder helyére beültessünk több száz másik kádert. Jelenleg vetünk, és nem aratunk.

Puzsér: Minél jobb eredményt érünk el, annál nagyobb lesz a nyomás a politikán | Magyar Hang

– Tudja például, hogy mennyibe kerül egy felnőttbérlet?
– Visszautasítom ezt a diskurzust. (...) Demszky Gábor húsz éven át pontosan tudta, mennyibe kerül a havi bérlet, és jó főpolgármester volt? Tarlós István is tudja, ő jó főpolgármester? Karácsony Gergely is minden ilyen kérdésre tudja a választ, hisz ő eminens. Csak épp a Fidesz–MSZP-maffiától rendeli meg a parkoltatást a kerületének, megszavazza a budapesti olimpiát, aztán stadionstopot hirdet, mert Budapest közben átesett egy nagyszabású NOlimpia-élményen.

Miért tartja magát jobbnak Tarlós Istvánnál? Valójában a főpolgármestert vagy a teljes ellenzéket akarja-e leváltani? Miből képzene meg egy új ellenzéket? Ha visszamegy a piacra dolgozni, folytatja-e a most megkezdett, civilek bevonását jelentő munkát? Ha lehetősége lenne rá, mit mondana először Orbán Viktornak? Milyen eredményre számít egyáltalán? Mi a különbség aközött, ha 2 vagy ha 10 százalékot kap?

Felkértük interjúra természetesen Tarlós István főpolgármestert is, de válaszra sem méltatta lapunkat. A Puzsér Róberttel, illetve Karácsony Gergellyel készült teljes interjúnkat elolvashatja a Magyar Hang október 4-én megjelent 2019/40. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/40. számban? Itt megnézheti!