HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika A Fidesz és a...

A Fidesz és a hancúrlőcsök

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Konszolidáció, mi? Meg, hogy Orbán Viktor majd hátralép, mert látja, hogy változgat a népakarat. Na, persze.

HIRDETÉS

A fenét, oda kell csapni. Budapest hőzöng? Puff, vigyünk be egy övön alulit a libsi pesti elitnek. Zaklatószínház. Hú, de jól kitaláltad, Antal, látod, tudsz te, ha akarsz!

Csakhogy. Van itt egy kis apróság, és most az elcsépelés bűnébe fogok esni, tehát, hogy az internet nem felejt. Amúgy nem csak az internet, mert jómagam is tisztán emlékszem, hogy milyen volt a – nevezzük így – magyar metoo mozgalom szárba szökkenésének kormánypárti fogadtatása.

Sárosdi Lilla megvan még? Igen, a színésznő, akit pályakezdőként Marton László áldozata lett. Onnan indulunk. És onnan, hogy mennyire fontos valójában a Fidesznek a nők elleni zaklatások ügye.

HIRDETÉS

Ennyire. (És olyan túlságosan nem merültem el a keresésben, ez úgy kétpercnyi nézelődés termése.)

Bayer Zsolt, 2017. október:
Beültünk a színházba, föl a kakasülőre a sötétbe, kezdődött a darab, és Marton László megfogta a kezem, és a sliccére rakta. És én olyan rémült lettem, hogy egész előadás alatt fogtam. Mondtam Barnabás barátomnak, éppen olvastuk együtt, azt mondta, Jézus Mária, vajon a szünetbe elengedte?

Magyar Idők, 2018. október:
Szeptember 20-án Kurázsi különdíjjal jutalmazta Sárosdi Lillát a Színházi Kritikusok Céhe egy a Budapest Bábszínházban megtartott díjátadó gála keretében. Igen, a gesztus pontosan az, aminek látszik. A jelek szerint ez a tömörülés vállalta magára azt a feladatot, hogy a #metoo-jelenség magyarországi élettartamát valamilyen mértékben megnövelje, a liberálisok és a feministák nagy-nagy örömére.

Pilhál György, 2017. november:
Sárosdi Lillát akkor kapta szárnyára a hírnév, amikor pár hete lerántotta a leplet a nemzet ünnepelt színházi rendezőjéről, Marton Laci bácsiról, aki állítólag évtizedekkel ezelőtt zaklatta őt. Azóta egyébként egyre több és több zaklatott hölgy jelentkezett hasonló „Marton-sztorikkal”, de lepipálni egyikük sem tudta a mi Lillánkat.

888, 2017 november:
Csak ugye, nehéz feldolgozni, hogy ugyanaz a Sárosdi Lilla, akinek – állítólag – behimbilimbizték a hancúrlőcsöt „színésznőként” egyszerre kettővel is elbánik a színpadon, roppant ügyesen. Értem én, hogy az első nemtelen erőszak, a második pedig művészet, csak eszembe jutott a korsó meg a kútra járás esete.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,792lájkolóTetszik
2,969követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép pilótáját

A Shanghai Airlines első tisztjét leszállás után azonnal ellátták. A Budapest Airport közölte: koronavírus gyanúja nem merült fel, de a gépet fertőtleníteni kellett.