HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika A Fidesz és a...

A Fidesz és a hancúrlőcsök

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Konszolidáció, mi? Meg, hogy Orbán Viktor majd hátralép, mert látja, hogy változgat a népakarat. Na, persze.

A fenét, oda kell csapni. Budapest hőzöng? Puff, vigyünk be egy övön alulit a libsi pesti elitnek. Zaklatószínház. Hú, de jól kitaláltad, Antal, látod, tudsz te, ha akarsz!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Csakhogy. Van itt egy kis apróság, és most az elcsépelés bűnébe fogok esni, tehát, hogy az internet nem felejt. Amúgy nem csak az internet, mert jómagam is tisztán emlékszem, hogy milyen volt a – nevezzük így – magyar metoo mozgalom szárba szökkenésének kormánypárti fogadtatása.

Sárosdi Lilla megvan még? Igen, a színésznő, akit pályakezdőként Marton László áldozata lett. Onnan indulunk. És onnan, hogy mennyire fontos valójában a Fidesznek a nők elleni zaklatások ügye.

HIRDETÉS

Ennyire. (És olyan túlságosan nem merültem el a keresésben, ez úgy kétpercnyi nézelődés termése.)

Bayer Zsolt, 2017. október:
Beültünk a színházba, föl a kakasülőre a sötétbe, kezdődött a darab, és Marton László megfogta a kezem, és a sliccére rakta. És én olyan rémült lettem, hogy egész előadás alatt fogtam. Mondtam Barnabás barátomnak, éppen olvastuk együtt, azt mondta, Jézus Mária, vajon a szünetbe elengedte?

Magyar Idők, 2018. október:
Szeptember 20-án Kurázsi különdíjjal jutalmazta Sárosdi Lillát a Színházi Kritikusok Céhe egy a Budapest Bábszínházban megtartott díjátadó gála keretében. Igen, a gesztus pontosan az, aminek látszik. A jelek szerint ez a tömörülés vállalta magára azt a feladatot, hogy a #metoo-jelenség magyarországi élettartamát valamilyen mértékben megnövelje, a liberálisok és a feministák nagy-nagy örömére.

HIRDETÉS

Pilhál György, 2017. november:
Sárosdi Lillát akkor kapta szárnyára a hírnév, amikor pár hete lerántotta a leplet a nemzet ünnepelt színházi rendezőjéről, Marton Laci bácsiról, aki állítólag évtizedekkel ezelőtt zaklatta őt. Azóta egyébként egyre több és több zaklatott hölgy jelentkezett hasonló „Marton-sztorikkal”, de lepipálni egyikük sem tudta a mi Lillánkat.

888, 2017 november:
Csak ugye, nehéz feldolgozni, hogy ugyanaz a Sárosdi Lilla, akinek – állítólag – behimbilimbizték a hancúrlőcsöt „színésznőként” egyszerre kettővel is elbánik a színpadon, roppant ügyesen. Értem én, hogy az első nemtelen erőszak, a második pedig művészet, csak eszembe jutott a korsó meg a kútra járás esete.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,927lájkolóTetszik
3,631követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek