Egy-egy milliót fizet a Honvéd és a Mezőkövesd, mert labdarúgóik a szurkolókkal pacsiztak

Egy-egy milliót fizet a Honvéd és a Mezőkövesd, mert labdarúgóik a szurkolókkal pacsiztak

A Puskás Aréna a Magyar Kupa döntője előtt (Fotó: Lukács Csaba / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korábban már hírt adtunk róla, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) rosszallását fejezte ki a szerdai Magyar Kupa döntőn történt események miatt. A szakmai szövetség szerint nagyon felelőtlen és kockázatos dolog a folyamatos teszteléssel figyelt játékosok és az egészségügyileg ellenőrizetlen szurkolók esetleges érintkezése, ami a kupadöntőn is megtörtént.

A szurkolók és játékosok közös gólöröme, mérkőzés utáni ünneplése, a pacsizás a jelenlegi különleges helyzetben kifejezetten kockázatos, és ezek miatt az MLSZ szabályai által tiltott. Azzal a sportszervezettel szemben, amelynek játékosai ezt a tilalmat megszegik, az MLSZ haladéktalanul fegyelmi eljárást indít.

Azóta megszületett a döntés: az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) június 5-i ülésén hozott döntés „a Magyar Kupa-döntőjével kapcsolatban a Budapest Honvédot és a Mezőkövesdet a sportzónára vonatkozó szabályzat súlyos megsértéséért (a játékosok elhagyva a sportzónát kimentek a szurkolók közé) 1.000.000 – 1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.”