Kezdőlap Gazdaság Agárstadionna...

Agárstadionnal is bővül a Kincsem Park

Bővítik a Kincsem Parkot, ráadásul nem is akárhogyan. A Világgazdaságnak nyilatkozó Pécsi István elmondta többmilliárdos beruházásnak köszönhetően agárstadiont és öttusaközpontot is felhúznak a Kerepesi út mögött lévő 85 hektáros területen. A Kincsem Nemzeti Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. ügyvezetője hozzátette, az agárstadion multifunkcionális lesz, az öttusaközpontban pedig uszoda, fedeles lovarda és vívóterem, és a tervek szerint a projekttel két éven belül elkészülhetnek.

HIRDETÉS

A napilapban nyilatkozó Pécsi István úgy fogalmazott, a Kerepesi út és a Hungexpo által határolt 85 hektáros ingatlan rendezése előtt a többségében állami tulajdonú terület tulajdonosi viszonyainak rendezése nyitja meg az utat, és a tervezéshez az alapokat és a keretet a Kincsem nemzeti lovasprogram biztosítja. Az elképzelések alapján négy-öt éven belül önfinanszírozóvá kell tenni az ágazatot, amit elsősorban azzal tudnak elérni, hogy hazánkban ismét divatba hozzák a lóversenyeket, növelik a látogatószámokat, valamint a versenyek ázsióját nemzetközi futamok behozatalával emelik. 2017-ben egyébként a lóversenyfogadás összege elérte a 2,2 milliárd forintot – ez 2013-tól majd másfél milliárdos növekedés –, míg a látogatottság ugyanezen időszak alatt 50 ezer főről 120 ezerre nőtt. Az ügyvezető kijelentette, a bevételeket teljes egészében visszaforgatja a társaság a lóversenyzés támogatására, fejlesztéseket és a sportág, a játék megértését segítő oktatási célú programokat is finanszíroznak belőle.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,156lájkolóTetszik
1,348követőKövetés
12,837feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Utolsó esély hadművelet – Magyar Hang-ajánló

Idei hetedik számunk jelenik meg február 15-én, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek