Kezdőlap Gazdaság Komoly fejles...

Komoly fejlesztéseket ígért korábban az új MÁV-vezér

Amint arról néhány napja beszámoltunk, vezércsere várható a MÁV élén. Mostanra kiderült, hogy Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Homolya Róbertet, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi közlekedéspolitikáért felelős államtitkárát nevezte ki az eddigi elnök-vezérigazgató, Dávid Ilona helyére. Utóbbi sem marad állás nélkül, őt a Volán-társaságok újraszervezésére kérte fel a miniszterasszony.

HIRDETÉS

Érdemes megnézni, mit ígért a MÁV fejlesztésével kapcsolatban korábban Homolya Róbert. – Négy-öt éven belül jelentős, mindenki számára jól érzékelhető változások lesznek a MÁV-nál – nyilatkozta a Vasutas Magazin 2017 áprilisi számában az akkor még létező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésfejlesztésért felelős államtitkáraként.

Az interjúban emlékeztették, hogy 2016 végén – még közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztosként – Egerben jelentette be, hogy 2022-ig mintegy 3700 milliárd forintból bővül, illetve megújul hazánk gyorsforgalmi és vasúthálózata. Akkor azt mondta, 2022-ig már rövid az idő, de ennél hosszabb távon azt szeretné, „ha a törzshálózaton, a főbb vonalakon és az elővárosi közlekedésben is dinamikusabb és ütemesebb lenne a menetrend, és a jelenleginél nagyobb sebességgel közlekednének a vonatok”.

A Keleti és a Nyugati pályaudvar felújításáról elmondta, ezekre a célokra 2-2 milliárd forintot szán a kormány, s jó eséllyel nemcsak a műemlék épületekhez nyúlnak hozzá, de műszaki korszerűsítésre is sor kerül. 2022-ben már gőzerővel folyhatnának a munkálatok.

Ezen túlmenően fontosnak tartotta összehangolni a vasúti és az autóbusz-menetrendet, s egy régi kormányzati ígéretet is felelevenített, miszerint a vasúti és az autóbusz szolgáltatást egyetlen menetjeggyel lehet majd igénybe venni. – Ezt a célt szolgálná a nemzeti elektronikus jegyrendszer, amelynek megvalósítására 2022-ig összesen 16-17 milliárd forintot költene a kormány – tette hozzá. Szavai szerint az új rendszer információi alapján át lehet majd tekinteni a vasúti kedvezmények komplex rendszerét is.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,988lájkolóTetszik
1,568követőKövetés
13,647feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

A gulyás leves

Amikor a külföldről ideiglenesen hazánkba látogató látogatók azt kérdezik, hogy hol egyék meg a gulyást, akkor úrrá lesz rajtam a tanácstalanság.