Tarolnak a Mészárosok

Tarolnak a Mészárosok

Mészáros Lőrinc

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amelyik közbeszerzésen elindulnak, annak zömét meg is nyerik Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégei – adta hírül az Átlátszó. Ezeknek a vállalkozásoknak olyan jól megy, hogy naponta egymillió forintnál is több nyereséget képesek termelni.

Az Átlátszó oknyomozó portál Mészáros Lőrinc három gyermeke, Beatrix, Ágnes, Lőrinc Jr., építőipari vállalkozását, a 2015-ben alapított Fejér-B.Á.L. Zrt.-t vizsgálta, amely alig három esztendős fennállása óta 17 közbeszerzésen indult, és eddig csak kettőt nem nyert meg. A cég többnyire konzorciumban vett részt a pályázatokon, és eddig 70,8 milliárd forint értékű közbeszerzésben nyilvánították győztesnek. Mindössze kétszer nem nyertek, de ezek nem nagy munkák voltak, a vesztes pályázataik értéke nem érte el 255 milliót. A három Mészáros gyerekről nyugodtan elmondható, hogy a saját lábukon állnak, hiszen cégük fennállása óta 1,182 milliárd forint nyereséget arattak le, vagyis naponta egymillió forintot.

Mészáros Lőrinc, a hazai sportszergyártók Zuckerbergje

Viharos gyorsasággal robbant be a sportpiacra a korábban semmilyen vonatkozásban nem ismert cég: a 2Rule.

Az Átlátszó Mészáros Lőrinc fő cégét, Mészáros és Mészáros Kft.-t is felmérte. Eszerint a korlátlan lehetőségekkel rendelkező társaság hetven pályázaton indult, ebből meg is nyert 53-at és 17 alkalommal maradt csak alul. Így a nyertes pályázatok értéke 491 milliárd forint, míg az elbukott pályázatok összege 147 milliárd forint volt.

A gázszerelő kisiparosként indult Mészáros Lőrinc – Orbán Viktor jelenlegi kormányfő barátjaként – üstökösként tűnt fel a magyar gazdaságban. Az utóbbi években sikert sikerre halmoz, ma már az ország második leggazdagabb embereként tartják számon.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.