HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Hazavághatja ...

Hazavághatja a többi magyar sportszergyártót a 2Rule

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A multinacionális sportszergyártóknak egyelőre nincs különösebb félnivalójuk Mészáros Lőrinc felcsúti oligarcha nemrég piacra dobott sportmárkájától, de a 2Rule könnyen elszívhatja a levegőt a régóta piacon lévő, ám állami támogatásban nem részesülő magyar sportruházati cégektől — írja a Népszava.

HIRDETÉS

Míg a felcsúti sportmárka eddig is százmilliókban mérhető médiatámogatást kapott, a lap egyetlen olyan magyar, régóta meglévő sportmárkát sem talált, amely számottevő állami, vagy államhoz közeli támogatásban részesült volna.

Szöllősi György, a sportújságírók szövetségének elnöke és a Mészáros kezében lévő  Nemzeti Sport főszerkesztője korábban arról beszélt, hogy nem az a csoda, hogy a 2Rule-lal létrejött egy nemzeti sportmárka, hanem hogy eddig nem volt. Azonban minimum tévedett: a magyar piacon legalább 8 nagyobb, évtizedes múltú, magyar, részben vagy egészében sportruházati cég van. A kormánypárti véleményvezérek szintén azzal támadták a kritizálókat, hogy végre itt egy magyar márka és azt is kritizálják.

Talpig turulban: amihez másnak évek kellenek, Mészárosnak hónapok

Sportfelszerelést gyártani – különösen profi sportolóknak – ma már sok esetben szinte űrtechnológiát igényel.

HIRDETÉS

A „független” magyar sportruházati cégek forgalma a Népszava összesítése szerint megközelíti a 3 milliárd forintot és – csak a márkatulajdonos cégek – összesen több száz főnek adnak munkát. Ha azonban hozzászámoljuk a cégek beszállítói körét is, úgy ennél több munkahelyet biztosítanak.

A cégek között van olyan, – ilyen például a 2010-ben újraélesztett, a rendszerváltozás előtti időszak ikonikus sportmárkáját újra gyártó a Senior-Méta – amely magyar alapanyagot is használ, szembe a 2Rul-lal, amely  török és kínai alapanyagot használ és termékei mindössze ötödét készíti itthon.

NER a gyakorlatban: leszólta Lőrincet, Andy sporttévéje kirúgta

Kedden még novemberig terveztek Kele Jánossal, vasárnap már nem kértek belőle. Indoklás nincs, de a 2Rule állhat a háttérben.

Több vállalkozásnak széles referenciája van sportegyesületek, csapatok támogatásából: a Toti Sport mezét kézilabdás és ökölvívó csapatok viselik, a Diapolo a vízilabda válogatottat öltözteti, a szintén a retrohullámban felélesztett Tisza a magyar paralimpiai csapat támogatója. Ez utóbbi pikantériája – jegyzi meg a lap –, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója, Kővári Ágnes a Mészáros-márka ügyvezetője és társtulajdonosa is egyben.

Azonban dacára, hogy a magyar sportszergyártó cégek évtizedes szakmai múlttal rendelkeznek, nem is álmodhattak olyan támogatásról, mint amit a Mészáros-cég kapott. A júliusban gyakorlatilag embrionális állapotban – honlap, webshop, márkabolt, biztos gyártói háttér nélkül – dobták piacra, ám ennek ellenére több NB I-es focicsapat és sportszövetség is sietve kötött szerződést a felcsúti oligarcha cégével.

Kővári Ágnes a kormánypárti Origo.hu-nak adott interjújában azt fejtegette, hogy a labdarúgáson túl kosárlabdában, kézilabdában és vívásban is be akarnak mutatkozni, de idővel nyitnak az utcai ruházat felé is. Néhány hete még arról szóltak a hírek, hogy a cég Jászberényben, Gombán, Kecskeméten, Rakamazon varrat, ám a 2Rule vezetője a minap már arról számolt be, hogy Szombathelyen, a fővárosban, Bátonyterenyén és Szegeden folyik a termelés. Nem is akárhogyan: utóbbi helyen a gyártást fejkamerával közvetítik a megrendelőknek és minden legyártott termékről online információkat adnak. Ugyanakkor tovább csúszik a 2Rule-shop megnyitója: korábban augusztus közepére ígérték a fővárosi márkaboltot, most már ezt a webshoppal együtt szeptember elején nyitnák csak meg.

HIRDETÉS

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,753lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek