Csath Magdolna: A BMW nem hazánk, hanem saját versenyképességét növeli

Csath Magdolna (Fotó: Facsinay Kinga)

A BMW-gyár magyarországi letelepedésével túlságosan függeni fog a magyar gazdaság a járműipartól, ami igen nagy veszélyt jelent. A beruházás a BMW versenyképességét növeli, s nem az országét, hiszen nem tudásalapú magyar munkahelyeket jelent. Egyébként sem látható az az átfogó nemzetstratégia, amely a tudásalapú társadalom felé segítené az országot, pedig a gondolkodó, kreatív és intelligens emberek országává kell válni – nyilatkozta a Magyar Hangnak Csath Magdolna, a Szent István Egyetem professor emeritája. A teljes interjút keresse lapunk 13. számában!

Hirdetés

– A német autógyár a minap jelentette be, hogy összeszerelő üzemet épít Magyarországon. Vélhetően az adókedvezmény és az állami támogatás is szerepet játszott a döntésében. Jó ez a magyar versenyképességnek?
– A nemzetközi hírek szerint a szlovákok harmincszázalékos állami támogatást ígértek a gyár felépítéséért cserébe. Ennél tehát biztos többet ajánlott a magyar kormány. Sajnálom, hogy nem ismert az adat, pedig közpénzről van szó. Egy ilyen beruházásnál először azt kell vizsgálni, milyen hatással lesz a költségvetésre. Az állami támogatás biztosan jelentős terhet jelent a büdzsé számára, de kérdés az is, hogy mekkora értékű a termőföld, amelyet kivonnak a termelésből, illetve hogy ezért mennyit fizet az autógyár. Azt sem tudjuk, hogy kap-e adókedvezményt, s ha igen, mekkorát és mennyi ideig. Vagyis ismerni kellene a részletes adatokat, azaz hogy mibe kerül összességében a költségvetésnek a beruházás, és mikorra térül meg.

Csak a kicsiket hibáztatják

Sürgős lépéseket kell tennünk az egész hazai gazdaság versenyképességének növeléséért.

– Erre azt a választ szokták mondani, hogy nagyobb összefüggéseiben kell nézni a beruházást, hiszen sok magyar munkahely létesül.
– A második vizsgálandó kérdés éppen ez, vagyis hogy milyen minőségű munkahelyek jönnek majd létre. Várhatóan újabb összeszerelő munkahelyekről van szó, ráadásul a géppark már nagymértékben robotizált lesz, így sokkal kevesebb emberre lesz szükség a működtetéséhez. Ami pedig a beszállítási lehetőségeket illeti, nyilván lesznek magyar beszállítók, de azok is járműiparfüggő vállalkozások, és valószínűleg nem a kutatás-fejlesztést végzik a BMW számára. Vagyis szemben azzal, amit mostanában a gazdaságpolitikusoktól hallhatunk, hogy a nagy hozzáadott értékű termelés felé kell elmozdulni, ez a beruházás nem ezt az irányt képviseli. A harmadik kérdés, hogy miként befolyásolja ez a befektetés a gazdaság szerkezetét. Pillanatnyilag a magyarországi export mintegy harminc százalékát teszi ki a járműipar. A BMW-gyár üzembe állásával ez akár negyven százalékra is emelkedhet, ami azért veszélyes, mert bármi történik a világpiacon, azt azonnal megérzi az autóipar. Vagyis Magyarország ezzel a beruházással az egy lábon állás felé mozdul el. Ez nagyon kockázatos. Összefoglalva azt mondanám, mostanra már valóban a tudásalapú gazdaság irányába kellene lépnie a magyar gazdaságnak, s leszakadni a járműipar összeszerelő ágáról.

Bod Péter Ákos: Nincs logikus magyarázat a kormány kommunikációjára

Bod Péter Ákos a kormányközeli pályázókról, a tudomány függetlenségéről és arról, miért kellene mielőbb bevezetni az eurót.

– Nagy problémát jelent a magyar gazdaság gyenge versenyképessége. Azzal, hogy újabb összeszerelő üzem létesül Magyarországon, a helyzet nem javul.
– Ezzel a beruházással valójában nem a magyar gazdaság és társadalom, hanem a BMW versenyképessége nő. A nemzetközi szaksajtóban megjelenő írások ezt világosan tükrözik. Azt hangsúlyozzák ugyanis, hogy a magyarországi gyár elindításával csökkenni fognak a cég költségei, részben a jelentős állami támogatások, részben pedig az olcsó magyar munkaerő miatt. Ezzel a cég versenyképessége valóban nőni fog. Egy nemzet versenyképessége azonban nem egyezik meg az országban termelő vállalatok versenyképességének összességével. Előbbi azt jelenti, hogy a nemzetgazdaság fenntarthatóan fejlődik, képes elkerülni a válságokat, fejleszteni tudja az emberek tudását, képes folyamatosan korszerűsíteni a gazdaság szerkezetét, továbbá egyre több tudást tud eladni a nemzetközi piacon, és nem venni, mint ez esetben.

A teljes interjút a Magyar Hang augusztus 10-én, pénteken megjelent tizenharmadik számában olvashatja. És hogy miről olvashat még a lapban? Itt megnézheti. Keresse a lapot az újságárusoknál, a benzinkutakon, élelmiszerboltokban, a nagyobb postákon és a Digitalstandon!

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.