Kezdőlap Gazdaság Öt országban ...

Öt országban sztrájkolnak a Ryanair pilótái, magyar járatokat is töröltek

Budapestről pénteken Berlinbe és Nürnbergbe sem ment el a reggeli járat, és egy esti brüsszeli gépet is töröltek. Érdemes lesz mindenkinek tájékozódnia utazás előtt.

HIRDETÉS

Öt országban – Németország, Írország,  Svédország, Belgium és Hollandia – sztrájkolnak a Ryanair pilótái, akik azt szeretnék elérni, emeljenek a fizetésükön, illetve javítsanak a munkakörülményeiken. A fapados légitársaság vezetősége ugyanakkor erről hallani sem akar, korábban közölték, semmiféle emelésről nem lehet szó.

A brit közszolgálati BBC információi szerint emiatt eddig mintegy négyszáz járatot töröltek, s nagyjából 50 ezer ember nem tud elutazni pénteken. A légitársaság közleménye szerint a szombati foglalások 85 százalékát tudják teljesíteni, és a pénteken járatukról lemaradtaknak is biztosítanak helyet, hogy el tudjanak utazni a kívánt célállomásukra.

Az elvileg 24 órás munkabeszüntetés magyarországi járatokat is érint. A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint az ír fapados légitársaság pénteken 21 budapesti járatot üzemeltet, ezek közül eddig hármat töröltek. Nem indult el reggel a 197-es járat Berlinbe, a 220-as Nürnbergbe, illetve a menetrend szerint 20.20-kor induló 8415-ös járat Brüsszel-Charleroi-ra.

A Wizz Air és a Ryanair is szorulhat a botrányok miatt

Fogyasztóvédelmi eljárást indított a Wizz Air ellen a fővárosi kormányhivatal.

Európa legnagyobb fapados társaságának munkatársai az elmúlt időszakban többször sztrájkoltak már. A tavaly karácsony előtti masszív munkabeszüntetések hatására először sikerült harminc év után elérni, hogy az ír társaság engedélyezte a szakszervezetek alakítását. Legutóbb egyébként júliusban volt egy 48 órás sztrájk, amikor a belga, spanyol és portugál fedélzeti dolgozók tüntettek. Akkor háromszáz járatot töröltek.

A szakszervezetek egyébként ezúttal többek között azt szeretnék elérni, hogy egy adott munkatársra annak az adott országnak a törvényei vonatkozzanak, ahol őt helyileg alkalmazzák, s ne az írországi jogszabályok. A Ryanair szerint a sztrájk azért is indokolatlan, mert náluk a pilóták többet keresnek, mint más fapados társaságnál.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,197lájkolóTetszik
1,352követőKövetés
12,885feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Utolsó esély hadművelet – Magyar Hang-ajánló

Idei hetedik számunk jelenik meg február 15-én, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek