HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Hadházy: Egye...

Hadházy: Egyelőre nincs remény a devizahiteleseknek

HIRDETÉS

– Nagyon nehéz kimondani, de sajnos semmi reményt nem látok arra, hogy a jelenlegi kormány regnálása alatt bármiféle segítséget kapjanak a devizahitelesek – nyilatkozta lapunknak Hadházy Ákos volt LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő. A politikust annak kapcsán kérdeztük, hogy a Magyar Hanghoz eljutott információk szerint egyre több esetben derül ki, hogy a bankok visszaéltek az önálló zálogjoggal, s egymással összejátszva duplán követelik a tartozást az adóstól.

HIRDETÉS

A Polgári Törvénykönyv (Ptk.) módosítása 2016. október 1. óta teszi ismét lehetővé, hogy egy jelzáloghitelnél a zálogjog önállóan – azaz azon jelzálog-követelés nélkül, amelyre azt alapították – is forgalomképes legyen, vagyis azt a hitelintézet részben vagy egészben átruházhatja egy másik pénzügyi intézményre, jellemzően jelzálogbankra – írta korábbi közleményében a Magyar Nemzeti Bank.

Súlyos videó: a rendőrök karjaiban esett össze a kilakoltatott nő

Hárommillió forintos kölcsönt vett fel, tartozása ma már 13 millióra rúg.

Hadházy Ákos arról is beszélt, a kormány képviselői annak ellenére ragaszkodnak álláspontjukhoz – amely szerint a devizahitelesek ügyében nincs teendőjük –, hogy naponta tucatnyi volt devizahiteles családot lakoltatnak ki.

– A legszomorúbb, hogy a legutóbbi parlamenti devizahiteles vitanapon az ellenzék azon vitatkozott, vajon melyik pártnak a napirendjét fogadják el, a kormánypárti képviselők pedig el sem jöttek az ülésre – fejtegette Hadházy.

HIRDETÉS

Devizahitel: úgy meg lettünk mentve, hogy a fal adta a másikat

A magyar kormány minden terhet az állampolgáraira hárított a bankokkal szemben, miközben állítólag épp heroikus szabadságharcot vívott a gonosz pénzintézetek ellen.

Kérdésünkre, hogy nem lenne-e feladata a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti részlegének az önálló zálogjoggal való banki visszaélések kivizsgálása, a képviselő annyit mondott, a jegybank volt a legnagyobb haszonélvezője a devizahiteleseket ért veszteségnek, s nem is nagyon tesz lépéseket sorsuk megkönnyítése érdekében.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,920lájkolóTetszik
2,833követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 67. – Leleplezzük Orbán alagútját

Dévényi István vendégei Gergely Márton, a HVG vezető szerkesztője és Tompos Ádám, a Magyar Hang újságírója.

Orbán maga a kockázat