HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Drónfelvétele...

Drónfelvételeken a Tiborcz Istvánhoz köthető cégek ingatlanbirodalma

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Drónnal felszerelkezve járta be a Tiborcz Istvánhoz köthető vállalkozások főbb szerzeményeit az Átlátszó, hogy megmutassa, mihez kezdett Orbán Viktor veje, miután a közvilágítás-korszerűsítésől átnyergelt az ingatlanbizniszre.

Drónfelvételek a Tiborcz Istvánhoz köthető cégek ingatlanbirodalmáról

This is “Drónfelvételek a Tiborcz Istvánhoz köthető cégek ingatlanbirodalmáról” by atlatszo.hu on Vimeo,…

Az Elios Zrt., Tiborcz István, a miniszterelnök vejének cége az előző Orbán-kormány idején a közvilágítás-korszerűsítésben utazva néhány év alatt milliárdos árbevételt ért el. A vállalkozáshoz irányított rengeteg közpénz és uniós támogatás erős gyanakvásra adott okot, egy ponton túl pedig már nemcsak az újságírók érdeklődtek arról, hogy a házasságnak és az Elioshoz ömlő milliárdoknak van-e közük egymáshoz, de megérkeztek az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) ellenőrei is, akik meglehetősen sok korrupciógyanús körülményt találtak.

Tiborcz ezen a ponton kiszállt az Elios Zrt.-ből, és az ingatlanozásra váltott át. Új vállalkozásáról, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó BDPST-ről évekig csak sejteni lehetett, hogy az övé, makacsul titkolták a részvényesek kilétét. Végül maga az érintett nyilatkozta a kormánylapként működő Origonak, hogy tényleg tulajdonos az ingatlanfejlesztő cégben.

HIRDETÉS

Megalakulása óta a BDPST és leányvállalatai számos értékes ingatlant szereztek meg: az épületek egy részét eladták, a másikat megtartották, az Átlátszó pedig most körbejárta őket, összesen hétszáz kilométert utazva. A helyszínek az alábbiak voltak:

 • Aligai strand / Club Aliga – Balatonaliga
  Hullám Hotel, Helikon Hotel – Keszthely
  Orbánhegy, Hangya utca 30. – Budapest
  Andrássy út, palotaszint – Budapest
  Kelenhegyi út – Budapest
  Mahart-ház – Budapest
  Turai kastély – Tura
  Rátkai klub – Budapest
  Volt Postabank-székház – Budapest

A témában az Index is készített egy videót, ők szintén légifelvételekkel mutatták be, mekkora szeletet hasított ki magának csak Keszthelyen a NER Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és üzlettársaik cégein keresztül.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,741lájkolóTetszik
3,497követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek