Drónfelvételeken a Tiborcz Istvánhoz köthető cégek ingatlanbirodalma

Drónfelvételeken a Tiborcz Istvánhoz köthető cégek ingatlanbirodalma

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Drónnal felszerelkezve járta be a Tiborcz Istvánhoz köthető vállalkozások főbb szerzeményeit az Átlátszó, hogy megmutassa, mihez kezdett Orbán Viktor veje, miután a közvilágítás-korszerűsítésől átnyergelt az ingatlanbizniszre.

Drónfelvételek a Tiborcz Istvánhoz köthető cégek ingatlanbirodalmáról

This is "Drónfelvételek a Tiborcz Istvánhoz köthető cégek ingatlanbirodalmáról" by atlatszo.hu on Vimeo,...

Az Elios Zrt., Tiborcz István, a miniszterelnök vejének cége az előző Orbán-kormány idején a közvilágítás-korszerűsítésben utazva néhány év alatt milliárdos árbevételt ért el. A vállalkozáshoz irányított rengeteg közpénz és uniós támogatás erős gyanakvásra adott okot, egy ponton túl pedig már nemcsak az újságírók érdeklődtek arról, hogy a házasságnak és az Elioshoz ömlő milliárdoknak van-e közük egymáshoz, de megérkeztek az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) ellenőrei is, akik meglehetősen sok korrupciógyanús körülményt találtak.

Tiborcz ezen a ponton kiszállt az Elios Zrt.-ből, és az ingatlanozásra váltott át. Új vállalkozásáról, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó BDPST-ről évekig csak sejteni lehetett, hogy az övé, makacsul titkolták a részvényesek kilétét. Végül maga az érintett nyilatkozta a kormánylapként működő Origonak, hogy tényleg tulajdonos az ingatlanfejlesztő cégben.

Megalakulása óta a BDPST és leányvállalatai számos értékes ingatlant szereztek meg: az épületek egy részét eladták, a másikat megtartották, az Átlátszó pedig most körbejárta őket, összesen hétszáz kilométert utazva. A helyszínek az alábbiak voltak:

  • Aligai strand / Club Aliga – Balatonaliga

    Hullám Hotel, Helikon Hotel – Keszthely

    Orbánhegy, Hangya utca 30. - Budapest

    Andrássy út, palotaszint – Budapest

    Kelenhegyi út – Budapest

    Mahart-ház – Budapest

    Turai kastély – Tura

    Rátkai klub – Budapest

    Volt Postabank-székház – Budapest

A témában az Index is készített egy videót, ők szintén légifelvételekkel mutatták be, mekkora szeletet hasított ki magának csak Keszthelyen a NER Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és üzlettársaik cégein keresztül.