Drónfelvételeken a Tiborcz Istvánhoz köthető cégek ingatlanbirodalma

Tiborcz István és Orbán Viktor Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Drónnal felszerelkezve járta be a Tiborcz Istvánhoz köthető vállalkozások főbb szerzeményeit az Átlátszó, hogy megmutassa, mihez kezdett Orbán Viktor veje, miután a közvilágítás-korszerűsítésől átnyergelt az ingatlanbizniszre.

Drónfelvételek a Tiborcz Istvánhoz köthető cégek ingatlanbirodalmáról

This is “Drónfelvételek a Tiborcz Istvánhoz köthető cégek ingatlanbirodalmáról” by atlatszo.hu on Vimeo,…

Hirdetés

Az Elios Zrt., Tiborcz István, a miniszterelnök vejének cége az előző Orbán-kormány idején a közvilágítás-korszerűsítésben utazva néhány év alatt milliárdos árbevételt ért el. A vállalkozáshoz irányított rengeteg közpénz és uniós támogatás erős gyanakvásra adott okot, egy ponton túl pedig már nemcsak az újságírók érdeklődtek arról, hogy a házasságnak és az Elioshoz ömlő milliárdoknak van-e közük egymáshoz, de megérkeztek az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) ellenőrei is, akik meglehetősen sok korrupciógyanús körülményt találtak.

Tiborcz ezen a ponton kiszállt az Elios Zrt.-ből, és az ingatlanozásra váltott át. Új vállalkozásáról, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó BDPST-ről évekig csak sejteni lehetett, hogy az övé, makacsul titkolták a részvényesek kilétét. Végül maga az érintett nyilatkozta a kormánylapként működő Origonak, hogy tényleg tulajdonos az ingatlanfejlesztő cégben.

Megalakulása óta a BDPST és leányvállalatai számos értékes ingatlant szereztek meg: az épületek egy részét eladták, a másikat megtartották, az Átlátszó pedig most körbejárta őket, összesen hétszáz kilométert utazva. A helyszínek az alábbiak voltak:

 • Aligai strand / Club Aliga – Balatonaliga
  Hullám Hotel, Helikon Hotel – Keszthely
  Orbánhegy, Hangya utca 30. – Budapest
  Andrássy út, palotaszint – Budapest
  Kelenhegyi út – Budapest
  Mahart-ház – Budapest
  Turai kastély – Tura
  Rátkai klub – Budapest
  Volt Postabank-székház – Budapest

A témában az Index is készített egy videót, ők szintén légifelvételekkel mutatták be, mekkora szeletet hasított ki magának csak Keszthelyen a NER Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és üzlettársaik cégein keresztül.

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.