Lakástakarékok: itt a határidő, hogy meddig lehet még szerződni

Lakások (Fotó: Unsplash/Norbert Levajcsics) Fotó: Unsplash/Norbert Levajcsics

Miután kedden gyorsított eljárással megszavazta a parlament a törvényt, a mai az utolsó nap, amikor még lehet állami támogatással lakástakarék-szerződést kötni – tudta meg a szolgáltatóktól a Bank360 pénzügyi szakportálok.

Hirdetés

Az OTP Lakástakarék hivatalos menetrendje szerint október 16. az utolsó nap, amikor még van lehetőség szerződni. A partneri szerződéskötés esetén a szerződés leadási határideje a szerződéskötést követő második munkanap, vagyis csütörtök. És a szerződés megkötését követően a lehető leghamarabb, de legkésőbb október 31-ig kell megtenni az első befizetést.

Az Erste Lakástakarék menetrendje szerint a már aláírt, mai dátummal ellátott ajánlatokat legkésőbb péntekig kell eljuttatni a pénztárhoz.

A másik két pénztárhoz hasonlóan a Fundamenta Lakáskasszánál is csak a mai dátummal köthető új ajánlat, arra számítva, hogy Áder János köztársasági elnök még a mai napon aláírja a módosítást, amely így holnaptól lesz hatályos. A Fundamentánál az aláírt szerződések beküldésére 3 munkanap áll rendelkezésre. A Kamatbónusz és más akciók szintén addig maradnak, amíg az állami támogatás elérhető, utána kivezetésre kerülnek – tudta meg a Bank360.

Az egész javaslat egy nap alatt ment át a parlamenten. Hétfőn nyújtotta be Bánki Erik a javaslatot, kedd délelőtt pedig meg is szavazta a Fidesz–KDNP-s többség.

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.