HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Mészáros Lőri...

Mészáros Lőrinc majdnem akkora, mint az Audi

HIRDETÉS

A Népszava összesítése szerint legalább tizenegyezren dolgoznak olyan cégekben, amelyek vagy Mészáros Lőrinc tulajdonában, vagy a közvetlen befolyása alatt vannak. A teljes alkalmazotti létszám azonban még ennél is magasabb lehet, mert a hatalmas – a hivatalos papírok szerint 120 vállalatból álló, de a Heti Válasz korábbi becslése szerint több mint 200-at számláló – cégbirodalom számos vállalkozása – így például az MKB Bank – nem közölt hivatalos adatot a foglalkoztatottakról.

Nincs megállás a Mészáros-birodalomban, külföldi cégeket is vennének – Magyar Hang

Az Opus és a Konzum fúziója után létrejövő vállalat árbevétele meghaladhatja a 200 milliárd forintot.

HIRDETÉS

A lap eljátszott a gondolattal, mi történne, ha Orbán Viktor kormányfő felcsúti oligarcha barátja úgy döntene, hogy egyetlen gigaholdingba gyúrja össze a cégeket (amelyben egyebek mellett építőipari, turisztikai, ingatlanos, valamint agrár, és médiaérdekeltségek is szerepelnének). Számításaik alapján az így létrejövő óriásvállalat a hatodik legnagyobb munkáltató lenne Magyarországon. Ha pedig csak a piaci cégeket vennénk számba, akkor a negyedik helyen állna, közvetlenül a német Audi után.

A Mészáros-cégek százmilliárdos túlárazással dolgoztak az elmúlt években – Magyar Hang

A lakástakarékok állami támogatásának megszüntetése idején is kijut a pozitív Mészáros Lőrinc-hírekből.

A bizonytalan létszámú MKB-t kihagyva a számításból a legtöbben, 2172-en a nemrég a Mészáros család érdekeltségébe került Mátrai Hőerőmű Zrt. alkalmazásában dolgoznak. A Hunguest hotellánc 1900 alkalmazottal a második legnagyobb Mészáros-foglalkoztató, ezt pedig a kormányközeli sajtóvállalkozás, a Mediaworks követi 1242 munkavállalóval. A média területén az oligarchához tartozó cégekben összesen már csaknem 1600-an dolgoznak. Ez a létszám alulról súrolja a közmédia kétezres létszámát, ehhez képest az RTL-nél háromszáztizenöten, míg az – egyelőre még – Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 -nél csaknem négyszázan dolgoznak.

HIRDETÉS

Index: Mészáros Lőrinc kezd önjáróvá válni – Magyar Hang

Ez pedig nem igazán tetszik Orbán Viktornak.

A lap megjegyzi, az áttekinthetetlenül kusza Mészáros-céghálózat pontos kiterjedésének a meghatározása nem egyszerű, mert az oligarcha a cégek csak egy részében jelenik meg közvetve vagy közvetlenül tulajdonosként. A vállalkozások egy jelentős hányada gyermekei és a felesége nevén (vagy vezetésével) fut, a birodalom jó része viszont Mészáros bizalmasai nevén üzemel. Így a Mészáros és Mészáros Kft. is, amelyből az oligarcha papíron már kiszállt, azóta közeli bizalmasai irányítják a vállalkozást.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,429lájkolóTetszik
2,288követőKövetés
16,205feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az űrben a sikolyod nem hallja senki

Hiába célozza be Claire Denis a Solarist, a Csillagok határán csak zavarosságával tűnik ki.