HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Fejlesztésre ...

Fejlesztésre jött, luxusautóra és milliós fizetésekre ment el az uniós támogatás

HIRDETÉS

Feljelentést tett az Innovációs és Technológiai Minisztérium uniós támogatások körüli korrupciós ügyek miatt – írja a 24.hu. A nyomozást július 26-án rendelte el a Fővárosi Főügyészség, és a NAV bűnügyi főigazgatóságának központi nyomozó főosztálya folytatja, jelenleg ismeretlen tettes ellen.

HIRDETÉS

A PAN-LNG beruházására csaknem 20 millió euró összköltséget hagytak jóvá, amiből 17 millió az elszámolható rész, a CFB projektet 13,5 millió euróra lőtték be, amiből a támogatható rész 11,6 millió euró volt. A támogatás egy biogáz- és földgáz-cseppfolyósító üzem, elosztóállomások, kúthálózat és 20+20 töltőállomás kiépítésére szólt. Az előlegbe kapott brüsszeli pénz elfogyott, ám az egyelőre nem látszik, hogy ezekből bármi is megvalósult volna. Ráadásul az uniós országok számára mintának szánták a beruházást, és nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánították.

A megbízásokat ugyanaz a konzorcium nyerte el, melybe a koordinátor Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület, a Pannon Fuel Kft. (korábban E-Star-Esco Kft.), az LNG-Tech Kft., és a One PR Kft. tartozott. A projekt központi szereplője Domanovszky Henrik az MGKKE elnöke, aki ezzel egy időben a Pannon Fuel 100 százalékos, és az LNG-Tech 50 százalékos tulajdonosa is volt. Lánya, Domanovszky Andrea pedig az egyesület alelnöke és a Pannon Fuel ügyvezetője volt.

A feljelentés szerint Domanovszky a bruttó 2.9 millió forintos elnöki juttatása mellett korlátlan gépkocsihasználatot, valamint egy projektvezetői szerződés alapján még havi kétmillió forintot kapott. A megbízási szerződés tárgya megegyezett a munkaszerződésben leírt munkakörével. Emellett más megbízási szerződéseket is kötött, ez alapján volt olyan hónap amikor 4-5 millió forintot szivattyúzott ki a projektből. A lánya 8,8 millió forintért kapott projektmenedzseri megbízást. A vizsgálat azt is kiderítette, hogy havi 600 ezer forintért béreltek autót melyet a Domanovszky család magáncélokra használt. A bankszámlakivonatok szerint pedig Domanovszky Andrea „megszámlálhatatlan esetben” használta saját célra a céges bankkártyáját. Ezzel hatmilliós hiányt okozott.

Emellett számos nemzetközi szálat is feltártak, melyek során Domanovszkyhoz és a Pannon Fuel-alapító Soós Csabához köthető szingapúri és lengyel cégekkel kötött valós ellenszolgáltatás nélküli szerződésekkel, túlárazásokkal, valamint fedezet nélküli váltókkal okoztak milliós károkat.

HIRDETÉS

Amennyiben nem sikerül megmenteni a csőd szélére juttatott beruházást, az uniós támogatások teljes összege, 28,6 millió euró, megközelítőleg 9,2 milliárd forint veszhet el.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,429lájkolóTetszik
2,288követőKövetés
16,205feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az űrben a sikolyod nem hallja senki

Hiába célozza be Claire Denis a Solarist, a Csillagok határán csak zavarosságával tűnik ki.