Fejlesztésre jött, luxusautóra és milliós fizetésekre ment el az uniós támogatás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feljelentést tett az Innovációs és Technológiai Minisztérium uniós támogatások körüli korrupciós ügyek miatt – írja a 24.hu. A nyomozást július 26-án rendelte el a Fővárosi Főügyészség, és a NAV bűnügyi főigazgatóságának központi nyomozó főosztálya folytatja, jelenleg ismeretlen tettes ellen.

A PAN-LNG beruházására csaknem 20 millió euró összköltséget hagytak jóvá, amiből 17 millió az elszámolható rész, a CFB projektet 13,5 millió euróra lőtték be, amiből a támogatható rész 11,6 millió euró volt. A támogatás egy biogáz- és földgáz-cseppfolyósító üzem, elosztóállomások, kúthálózat és 20+20 töltőállomás kiépítésére szólt. Az előlegbe kapott brüsszeli pénz elfogyott, ám az egyelőre nem látszik, hogy ezekből bármi is megvalósult volna. Ráadásul az uniós országok számára mintának szánták a beruházást, és nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánították.

A megbízásokat ugyanaz a konzorcium nyerte el, melybe a koordinátor Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület, a Pannon Fuel Kft. (korábban E-Star-Esco Kft.), az LNG-Tech Kft., és a One PR Kft. tartozott. A projekt központi szereplője Domanovszky Henrik az MGKKE elnöke, aki ezzel egy időben a Pannon Fuel 100 százalékos, és az LNG-Tech 50 százalékos tulajdonosa is volt. Lánya, Domanovszky Andrea pedig az egyesület alelnöke és a Pannon Fuel ügyvezetője volt.

A feljelentés szerint Domanovszky a bruttó 2.9 millió forintos elnöki juttatása mellett korlátlan gépkocsihasználatot, valamint egy projektvezetői szerződés alapján még havi kétmillió forintot kapott. A megbízási szerződés tárgya megegyezett a munkaszerződésben leírt munkakörével. Emellett más megbízási szerződéseket is kötött, ez alapján volt olyan hónap amikor 4-5 millió forintot szivattyúzott ki a projektből. A lánya 8,8 millió forintért kapott projektmenedzseri megbízást. A vizsgálat azt is kiderítette, hogy havi 600 ezer forintért béreltek autót melyet a Domanovszky család magáncélokra használt. A bankszámlakivonatok szerint pedig Domanovszky Andrea „megszámlálhatatlan esetben” használta saját célra a céges bankkártyáját. Ezzel hatmilliós hiányt okozott.

Emellett számos nemzetközi szálat is feltártak, melyek során Domanovszkyhoz és a Pannon Fuel-alapító Soós Csabához köthető szingapúri és lengyel cégekkel kötött valós ellenszolgáltatás nélküli szerződésekkel, túlárazásokkal, valamint fedezet nélküli váltókkal okoztak milliós károkat.

Amennyiben nem sikerül megmenteni a csőd szélére juttatott beruházást, az uniós támogatások teljes összege, 28,6 millió euró, megközelítőleg 9,2 milliárd forint veszhet el.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.