HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kivizsgálhatják az utolsó napokban kötött lakástakarék-szerződéseket

Szerző: | 2018. november 15., 13:00 | Gazdaság

Fotó: Unsplash/rawpixel

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón a lakástakarék-pénztári (ltp) kötések ügyével kapcsolatban leszögezte: jogellenes, ha valaki a törvény hatályba lépését követően kötött állami támogatásos ltp-s szerződéseket. Elmondta azt is, hogy vannak olyan információk, amelyek szerint történtek ilyen jogellenes szerződéskötések, de azt is hangsúlyozta, hogy ezeket az ügyeket a bankfelügyeletnek kell kivizsgálnia. A  várható vizsgálat mintegy 140 ezer szerződést érintene.

Az ltp-kötések ügye azért került napirendre a Kormányinfón, mert Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán az ATV.hu-nak adott interjújában azt állította, hogy a lakástakarék-pénztárak állami támogatásának megszüntetése előtti nagy rohamban spekulatív volt az igénybevétel és a hozamvadász szempontok érvényesültek.

Szerinte azt, hogy szabályosak voltak-e a szerződéskötések, vizsgálhatják. „Ez nem a Pénzügyminisztérium hatásköre. Ez a pénzügyi felügyeleté. A jegybank vizsgálhatja meg, hogy valóban határidőre történtek-e a szerződéskötések” – mondta.

Megkérdezték Vargát arról is, hogy ki tudja-e jelenteni, hogy nem lesz visszamenőleges a törvénykezés. Erre úgy reagált: „Miért lenne?”

Címkék: Gulyás Gergely, lakástakarék, lakástakarék-pénztár, Varga Mihály, zx_MagyarHang


HIRDETÉS
Egy elbűvölő fazon a pitbull-képzőből

Egy elbűvölő fazon a pitbull-képzőből

Megítélése igencsak vegyes, forrásaink olyanokat mondtak róla, hogy baromi okos, éles eszű, óriási munkabírású, de voltak olyan vélemények is, hogy agresszív, gátlástalan, sőt, reakcióiban már-már olyan tud lenni, mint egy „klimaxos nő”. Portré Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterről.

Parittya

Parittya

Az oktondi erőfitogtatás nemcsak a hétköznapi muszklibajnokok sajátja. A nagy multinacionális vállalatoké is. Ők a gazdasági élet izompacsirtái. Sosem mutatkoznak pőre valójukban.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest