HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság A britek szer...

A britek szerint a Ryanair a legrosszabb rövid távon

HIRDETÉS

Hatodik alkalommal lett az év legrosszabb légitársasága az ír fapados Ryanair a rövid távú kategóriában – derült ki a brit nonprofit közvélemény-kutató, a Which felméréséből. A BBC által is idézett kutatásban nyolcezer fogyasztót kérdeztek meg, és a listájuk alapján a Ryanairt a Guernsey-szigeteki székhelyű Aurigny Air Service, majd a Swiss Airlines, a Jet2, a Norwegian és a holland KLM követte – a brit légitársaságok közül az Easyjet a 11., míg a British Airways a 15. lett a listán.

HIRDETÉS

A Ryanairnél sokaknál többek között az keltett visszatetszést, hogy a vállalat dolgozóinak sztrájkjai miatt törölt járatok után semmiféle kompenzációt nem ajánlottak fel a hoppon maradt utasoknak, de az sem javított a megítélésükön, hogy egy év alatt háromszor vezettek be új poggyászszabályokat.

A felmérésben részt vevő utasok között ugyancsak visszatetszést keltett a beszállás procedúrája, az ülések kényelmi szintje, ahogy az étel és italkínálat, illetve a fedélzeti légkör se aratott osztatlan sikert. A válaszadók 70 százaléka úgy nyilatkozott, soha az életben nem akar többet a Ryanairrel repülni a jövőben.

A Wizz Air és a Ryanair is szorulhat a botrányok miatt | Magyar Hang

Fogyasztóvédelmi eljárást indított a Wizz Air ellen a fővárosi kormányhivatal – közölte a Miniszterelnökség.

– Az alacsony elégedettség ellenére a fogyasztók még mindig inkább örülnek annak, hogy az ír fapados társasággal repülhetnek. Sok ember számára a Ryanair még mindig minőséget jelent, és tisztában vannak azzal, hogy azt kapják, amit elvárhatnak – mondta a brit közszolgálati adónak egy repülésügyi szakértő. Chris Tarry szerint annak ellenére, hogy kemény éve volt 2018 a vállalatnak, még mindig rengeteg pénzt kerestek, és tanultak a fájdalmas leckékből.

HIRDETÉS

A légitársaság, amely idén 141 millió utast röptet majd világszerte, egyik szóvivője reagált a felmérésre. Mint mondta: „a felmérés nem tükrözi a társaság sikerét; ezek az adatok mindössze annak a nyolcezer résztvevőnek a véleményét mutatják, aki kitöltötte ezt a nem reprezentatív kérdőívet. A Ryanair utasainak száma az elmúlt hat évben 80 százalékkal nőtt, miközben a Ryanair.com a világ leglátogatottabb légitársasági honlapja lett.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,183lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

EU-csúcs: egyelőre csúszik a balkáni bővítés

A brüsszeli EU-csúcs első napján döntöttek a tagállamok arról, hogy jóváhagyják a módosított brexit-szerződést. Vita volt a költségvetésről és elítélték Törökországot. A magyar álláspont nem ismert.