HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újra számít V...

Újra számít Vida Ildikó szakértelmére a NER

HIRDETÉS

Már a Mészáros Lőrinc-körhöz tartozik a Radóc utcai központ, a Mahir és a Közgép 70 százaléka – derült ki a Válasz gyűjtéséből. A Nemzeti Együttműködés Rendszere számít továbbá arra a Vida Ildikóra is, aki korábban Simicska Lajos embereként vált ismertté, és aki a kitiltási botrány fontos szereplője volt NAV-elnökként.

HIRDETÉS

Az Orbán Viktor jó barátjából a miniszterelnök főellenségévé váló Simicska nagyjából hatvan gazdasági egységtől vált meg a kapitulálás után, szinte csak a kecsketenyésztéssel foglalkozó Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-t tartotta meg. A Válasz szerint a teljes Simicska-birodalom 90 százaléka került Vörös Józsefhez, olyan felszámolás vagy végelszámolás alatt álló cégekkel együtt, mint amilyen a Heti Válasz kiadója is.

Az érintett ötvenkét társaságból tizenöt már hivatalosan átkerült a Mészáros Lőrinc-kör nevére. Itt főként a Mezort-agrárcsoportra kell gondolnunk. Eszerint az ország leggazdagabb embere szántóterületeit illetően már 36 ezer hektárnál, tehát Magyarország területének körülbelül négy ezrelékénél jár. Ez több, mint a Csányi Sándorhoz tartozó földek nagysága.

Az érdekeltségek közül harminchét még Vörös Józsefnél van, ezek várják sorsukat. Közéjük tartozik a közterületi hirdetésekkel foglalkozó Mahir-csoport is, ami az elmúlt években az Orbán-Simicska háború szimbólumává vált. Emlékezetes, amikor kormányközelből még az oszlopok kidöntésével, elvitetésével próbálkoztak. Ma már újra hirdethetnek ezeken a felületeken.

A korábban Simicska-irányítóközpontként számon tartott XI. kerületi, Radóc utca 8. alatti ingatlan is már Mészáros Lőrinc ügyvédjéé – közvetlen tulajdonos itt a Mahir Zrt. Mint kiderült, a korábbi NAV-elnök Vida Ildikót is visszafogadta kegyeibe a hatalom. Vörös őt bízta meg a a Pro-Ráta, a Pro-Aurum, valamint a Megapolis Media részvénytársaságok, továbbá a B-Reklám Kft. vezetésével.

HIRDETÉS

Nem minden került azonban a Mészáros-körhöz. A Hír TV és a Hung-Ister műsorgyártó vállalat már a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartoznak, míg a reklámügynökségi piacon jelen lévő I.M.G. Inter Media Group–Media Dynamics-csoport Balásy Gyula érdekkörébe sodródott.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,670lájkolóTetszik
2,805követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek