HIRDETÉS
HIRDETÉS

Újra számít Vida Ildikó szakértelmére a NER

Szerző: | 2019. január 08., 13:57 | Belföld, Gazdaság

Vida Ildikó egykori főnökével, Simicska Lajossal

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Már a Mészáros Lőrinc-körhöz tartozik a Radóc utcai központ, a Mahir és a Közgép 70 százaléka – derült ki a Válasz gyűjtéséből. A Nemzeti Együttműködés Rendszere számít továbbá arra a Vida Ildikóra is, aki korábban Simicska Lajos embereként vált ismertté, és aki a kitiltási botrány fontos szereplője volt NAV-elnökként.

Az Orbán Viktor jó barátjából a miniszterelnök főellenségévé váló Simicska nagyjából hatvan gazdasági egységtől vált meg a kapitulálás után, szinte csak a kecsketenyésztéssel foglalkozó Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-t tartotta meg. A Válasz szerint a teljes Simicska-birodalom 90 százaléka került Vörös Józsefhez, olyan felszámolás vagy végelszámolás alatt álló cégekkel együtt, mint amilyen a Heti Válasz kiadója is.

Az érintett ötvenkét társaságból tizenöt már hivatalosan átkerült a Mészáros Lőrinc-kör nevére. Itt főként a Mezort-agrárcsoportra kell gondolnunk. Eszerint az ország leggazdagabb embere szántóterületeit illetően már 36 ezer hektárnál, tehát Magyarország területének körülbelül négy ezrelékénél jár. Ez több, mint a Csányi Sándorhoz tartozó földek nagysága.

Az érdekeltségek közül harminchét még Vörös Józsefnél van, ezek várják sorsukat. Közéjük tartozik a közterületi hirdetésekkel foglalkozó Mahir-csoport is, ami az elmúlt években az Orbán-Simicska háború szimbólumává vált. Emlékezetes, amikor kormányközelből még az oszlopok kidöntésével, elvitetésével próbálkoztak. Ma már újra hirdethetnek ezeken a felületeken.

A korábban Simicska-irányítóközpontként számon tartott XI. kerületi, Radóc utca 8. alatti ingatlan is már Mészáros Lőrinc ügyvédjéé – közvetlen tulajdonos itt a Mahir Zrt. Mint kiderült, a korábbi NAV-elnök Vida Ildikót is visszafogadta kegyeibe a hatalom. Vörös őt bízta meg a a Pro-Ráta, a Pro-Aurum, valamint a Megapolis Media részvénytársaságok, továbbá a B-Reklám Kft. vezetésével.

Nem minden került azonban a Mészáros-körhöz. A Hír TV és a Hung-Ister műsorgyártó vállalat már a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartoznak, míg a reklámügynökségi piacon jelen lévő I.M.G. Inter Media Group–Media Dynamics-csoport Balásy Gyula érdekkörébe sodródott.

Címkék: Balásy Gyula, Mahir, Mészáros Lőrinc, Mezort, Radóc utca, Simicska Lajos, Vida Ildikó, Vörös József


HIRDETÉS
Egy elbűvölő fazon a pitbull-képzőből

Egy elbűvölő fazon a pitbull-képzőből

Megítélése igencsak vegyes, forrásaink olyanokat mondtak róla, hogy baromi okos, éles eszű, óriási munkabírású, de voltak olyan vélemények is, hogy agresszív, gátlástalan, sőt, reakcióiban már-már olyan tud lenni, mint egy „klimaxos nő”. Portré Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterről.

Parittya

Parittya

Az oktondi erőfitogtatás nemcsak a hétköznapi muszklibajnokok sajátja. A nagy multinacionális vállalatoké is. Ők a gazdasági élet izompacsirtái. Sosem mutatkoznak pőre valójukban.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest