HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Helyreigazítá...

Helyreigazítás a Tettye Forrásház ügyében

HIRDETÉS

Újra veszélyesen eladósodnak az önkormányzatok” című, január 4-én a Népszava aznap megjelent cikkét szemlézve oldalunkon valótlanul jelent meg, hogy Pécs a városi víziközmű szolgáltató Tettye Forrásház Zrt. korábbi hitelszerződésének módosítására 800 millió forintot igényelt és kapott novemberben. A nevezett napilaptól hivatkozással idézett cikkben a szolgáltatót – közleményük szerint – megalapozatlanul rossz színben feltüntetve az szerepelt: „a Tettye Forrásház neve amúgy az önkormányzati adósságok egyik szinonimája”, azt a hamis meggyőződést keltve ezáltal, hogy a társaság nem jól gazdálkodik.

HIRDETÉS

Ezért helyreigazításként az alábbiakat közöljük:

„A fenti vélemény valótlan tényállításon alapul, amely a nyilvánosság megtévesztésére alkalmas. Ezzel szemben a valóság az, hogy Pécs a Tettye Forrásház Zrt. korábbi hitelszerződésének módosítására nem kért és nem kapott 800 millió forintot, ellenben a korábban kötött hitelszerződés módosításához kért kormányengedélyt, amely nem növelte a Tettye Forrásház Zrt. fennálló hitel kitettségét. A társaság több korábban lefolytatott (2011, 2015-2016) lízingügylet kivételével – amelyekből a fennmaradó kötelezettsége jelenleg 64 millió forint – 2010 óta nem vett fel hitelt; a cég hitelállománya nemhogy nőtt, hanem jelentősen csökkent az elmúlt években. A társaság fizetési kötelezettségeit önállóan, külső támogatás nélkül, folyamatosan, mindenkor határidőben teljesíti.”

A Magyar Hang az ügy tisztázása érdekében a Pécs város önkormányzatához fordult. A hivatal sajtóosztálya a Tettye Forrásház Zrt. nekik megküldött válaszát felhasználva azt közölte: a 2009-ben alapított Tettye Forrásház Zrt. 2010-ben vett fel 800 millió forint értékű hitelt, majd 2014-ben bankszámlavezető intézetet váltott, a hitel maradt, a bank változott. 2018-ban a hitel fizetési ütemezése módosult (előnyösebb feltételekre), a módosításhoz kérte – az előírások szerint – Pécs városa a kormányengedélyt. A Magyar Közlönyben hivatkozott 800 millió forint az eredeti hitelfelvétel tőkeösszege, ami azóta jelentősen, több száz millió forinttal csökkent, a cég folyamatosan, határidőre teljesíti fizetési kötelezettségeit.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,083lájkolóTetszik
2,842követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek