HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Mégis lesz sz...

Mégis lesz sztrájk a győri Audinál?

HIRDETÉS

Nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz megegyezés a győri Audinál a bérekről, így egyre valószínűbb a kétórás figyelmeztető sztrájk a gyár dolgozói részéről. Ugyanis hétfőn a vállalat legutolsó béremelésről szóló ajánlatát – ami a Kisalföld információi szerint nagyon messze van a szakszervezetei elképzelésektől – egyhangú szavazással elutasította az Audi Hungária Független Szakszervezet bizalmi testülete, és megalakította a sztrájkbizottságot. A tényt mindkét fél hivatalosan is megerősítette.

HIRDETÉS

Az Audi Hungária két esztendőre évi hétszázalékos béremelést, bruttó 620 ezer forint cafetéria és egy új, kedvezményes előnyugdíjazási rendszer kidolgozását ajánlotta a dolgozókat képviselő szakszervezetnek. Utóbbi ezzel szemben egy évre kéri az alapbér 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal való emelését, illetve a jelenlegi 620 ezer forintos cafetéria-keret 787 ezer forintra történő emelését, valamint azt, hogy a mozgóbérből további 4 százalékot építsenek be az alapbérbe.

Ezen felül módosítanának a különböző bónuszjuttatásokon is: a lojalitásinál szeretnék elérni, hogy a jelenlegi, 5. évtől járó 15.000 forint minden újabb betöltött esztendővel nőjön bruttó 3 ezer forinttal, míg a jubileumi esetében az 5. évtől járó, egyszeri bruttó 50.000 forint ötévenként további 50 ezerrel egészüljön ki A számokat nézve nem sok esély mutatkozik a megegyezésre – a tárgyalások így is már hónapok óta tartanak –, így vélhetően hét napon belül akár kétórás figyelmeztető sztrájkot is hirdethetnek a győri gyár dolgozói.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,715lájkolóTetszik
2,812követőKövetés
18,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Nincs két Fidesz – Magyar Hang-ajánló

Tarlós István-, Péterffy Attila- és Kaláka-interjú, riport az ország egyik legszegényebb településéről. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kiderült, mi van a ferencvárosi titkos ajtó mögött

A IX. kerületi polgármesteri hivatalban bukkantak rá egy szekrény mögül nyíló külön kis helyiségre.

Vörös és fehér