HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Beért a munka...

Beért a munka gyümölcse: Mészáros Lőrinc a világ leggazdagabbjai között

HIRDETÉS

Úgy tűnik, a kemény munka meghozza előbb-utóbb a gyümölcsét. A sok-sok pályázat megnyerése, valamint a rengeteg állami megrendelés után Mészáros Lőrinc immár világszinten is tényezővé vált. Felcsút korábbi polgármestere, Orbán Viktor személyes barátja ugyanis az amerikai Forbes Magazinnál bekerült a világ leggazdagabb emberei közé. Mészáros Lőrinc egymilliárd dolláros vagyonnal a 2057. helyen debütált a listán, és még az üzleti magazin is megjegyzi, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. fontos szereplővé lépett elő a magyar építőiparban az állami közbeszerzéseken elért sikereinek köszönhetően.

HIRDETÉS

Nincs egyedül, rajta kívül Csányi Sándor is ott található a listán, mégpedig a 1941. helyen, 1,1 milliárddal. Ez azért is meglepő, mert a lap magyar változata szerint kettejük között éppen fordított a sorrend: Mészárosnak 381,3 milliárd forintos vagyonnal megelőzte a „csak” 317,2 milliárd forintos vagyonnal bíró Csányi Sándort.

Saját gyerekein nyerészkedik Mészáros Lőrinc | Magyar Hang

Alig több mint tíz százalékos részesedést szerez, ennek fejében hozzá kerül az osztalék fele.

A világ leggazdagabb embereinek legfrissebb listáját idén is Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója vezeti, akinek vagyonát 131 milliárd dollárra becsüli a magazin, és az utóbbi 12 hónap alatt csaknem 30 milliárd dollárral lett gazdagabb. A második helyen a tavalyelőtt még listavezető Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója áll a maga 96,5 milliárd dolláros vagyonával, míg a dobogó alsó fokára idén is Warren Buffett amerikai tőzsdeguru, a Berkshire Hathaway holding vezetője kapaszkodott fel a maga 82,5 milliárd dolláros vagyonával.

Azért vannak még megmászandó magasságok Mészáros Lőrinc előtt…

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,413lájkolóTetszik
2,285követőKövetés
16,202feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Márton Anna: a hetedik te magad légy…

A sportág élő legendája állt a magyar érem útjába a budapesti vívó-világbajnokság hatodik napján.

Drájvit