HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Beért a munka...

Beért a munka gyümölcse: Mészáros Lőrinc a világ leggazdagabbjai között

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Úgy tűnik, a kemény munka meghozza előbb-utóbb a gyümölcsét. A sok-sok pályázat megnyerése, valamint a rengeteg állami megrendelés után Mészáros Lőrinc immár világszinten is tényezővé vált. Felcsút korábbi polgármestere, Orbán Viktor személyes barátja ugyanis az amerikai Forbes Magazinnál bekerült a világ leggazdagabb emberei közé. Mészáros Lőrinc egymilliárd dolláros vagyonnal a 2057. helyen debütált a listán, és még az üzleti magazin is megjegyzi, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. fontos szereplővé lépett elő a magyar építőiparban az állami közbeszerzéseken elért sikereinek köszönhetően.

Nincs egyedül, rajta kívül Csányi Sándor is ott található a listán, mégpedig a 1941. helyen, 1,1 milliárddal. Ez azért is meglepő, mert a lap magyar változata szerint kettejük között éppen fordított a sorrend: Mészárosnak 381,3 milliárd forintos vagyonnal megelőzte a „csak” 317,2 milliárd forintos vagyonnal bíró Csányi Sándort.

Saját gyerekein nyerészkedik Mészáros Lőrinc | Magyar Hang

Alig több mint tíz százalékos részesedést szerez, ennek fejében hozzá kerül az osztalék fele.

A világ leggazdagabb embereinek legfrissebb listáját idén is Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója vezeti, akinek vagyonát 131 milliárd dollárra becsüli a magazin, és az utóbbi 12 hónap alatt csaknem 30 milliárd dollárral lett gazdagabb. A második helyen a tavalyelőtt még listavezető Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója áll a maga 96,5 milliárd dolláros vagyonával, míg a dobogó alsó fokára idén is Warren Buffett amerikai tőzsdeguru, a Berkshire Hathaway holding vezetője kapaszkodott fel a maga 82,5 milliárd dolláros vagyonával.

Azért vannak még megmászandó magasságok Mészáros Lőrinc előtt…

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,601lájkolóTetszik
3,461követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek