HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Román pisztác...

Román pisztáciabanda fosztogat Hollandiában

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A pisztáciarajongók az elmúlt hetekben elborzadva tapasztalhatják, mennyire felment a boltokban kedvenc szömörceféléjük ára. Magyarországon még nem ütötte fel a fejét a pisztáciabűnözés, Nyugaton azonban igen: a holland közszolgálati média jelentése szerint az elmúlt hetekben egy románokból álló banda számos szupermarketben módszeresen lopja az ízletes ropogtatnivalót.

HIRDETÉS

A rendőrségnél, olvasható a NOS.nl tudósításában, rövid időn belül tizenhárom üzletből tettek feljelentést. A bűnözők főként Hollandia keleti részén – Deventerben és Steenwijkben – csaptak le. Miután a rendőrség elfogta őket, autóikban több tucat zsáknyi magot találtak. Letartóztatásokra is sor került. 

A rendőrség szóvivője szerint minden jel arra mutat, hogy a román elkövetők együttműködnek, és nagy valószínűséggel megbízásra követik el a lopásokat. A cselekményeknek leginkább kitett áruházlánc a Lidl – hogy miért, azt nem tudják. A német boltlánc egyébként már három éve is elszenvedője volt hasonló eseteknek, két évvel ezelőtt pedig Belgiumban ítéltek el két tolvajt, akik 900 ezer euró értékben lovasítottak meg pisztáciát ottani Lidl-üzletekből. 

Egy holland szakmai szervezet felmérése szerint Hollandiában évi 200 millió euró értékű kárt okoz a kereskedőknek a bolti lopás. A jelenség elleni küzdelem hatékonysága azonban javul, mivel a kereskedők és a rendőrség folyamatosan tájékoztatják egymást az egyes esetekről, így hamar kirajzolódik, amikor valamilyen területen egy szervezett banda lép működésbe. Ráadásul a bolti lopások ügyében szorosan együttműködik Hollandia, Németország és Belgium.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,203lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Farkasszemet néztek a romák a Mi Hazánk demonstrációján résztvevőkkel – Videóval

A párt erődemonstrációján résztvevők Miskolcról Sályra akartak eljutni, amikor szembetalálták magukat több száz romával.

Riadó!