HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Megkezdik a N...

Megkezdik a Növekedési Hitelbank károsultjainak kifizetését

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ma bejelentette, hogy megkezdik a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségébe tartozó Növekedési Hitelbank (NHB) károsultjainak kifizetését. A szervezetnek 15 napja van a kifizetésekre, amelynek összege legfeljebb százezer euró, amely napi árfolyamon 31 455 000 forintot jelent. Abban az esetben, ha a betétesnek ennél nagyobb vagy az OBA által nem biztosított betétköveteléssel rendelkezik, akkor az OBA által ki nem fizetett betétrészre a hamarosan meginduló végelszámolási eljárásban hitelezői igénybejelentést lehet tenni. A kártalanítás érdekében a betéteseknek igénybejelentést nem kell tenniük.

Az egykor a Növekedési Hitelprogramban igen aktív pénzintézetről – amely többek között a Buda-Cash betétek kezelésének jogosítványát is elnyerte – tavaly derült ki, hogy gondjai vannak, amikor a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti hatósága komoly szabálytalanságok miatt 19 millió forintra büntette.

Hogy komoly a gond, az tavaly decemberre vált bizonyossá, amikor felügyeleti biztost neveztek ki a bank élésre, s korlátozták a kifizetéseket. A jelek szerint a nehézségeket nem sikerült orvosolni, ezért az MNB a mai nappal visszavonta a bank tevékenységi engedélyét és kezdeményezte a hitelintézet végelszámolását.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,939lájkolóTetszik
3,633követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek