HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Megkezdik a N...

Megkezdik a Növekedési Hitelbank károsultjainak kifizetését

HIRDETÉS

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ma bejelentette, hogy megkezdik a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségébe tartozó Növekedési Hitelbank (NHB) károsultjainak kifizetését. A szervezetnek 15 napja van a kifizetésekre, amelynek összege legfeljebb százezer euró, amely napi árfolyamon 31 455 000 forintot jelent. Abban az esetben, ha a betétesnek ennél nagyobb vagy az OBA által nem biztosított betétköveteléssel rendelkezik, akkor az OBA által ki nem fizetett betétrészre a hamarosan meginduló végelszámolási eljárásban hitelezői igénybejelentést lehet tenni. A kártalanítás érdekében a betéteseknek igénybejelentést nem kell tenniük.

HIRDETÉS

Az egykor a Növekedési Hitelprogramban igen aktív pénzintézetről – amely többek között a Buda-Cash betétek kezelésének jogosítványát is elnyerte – tavaly derült ki, hogy gondjai vannak, amikor a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti hatósága komoly szabálytalanságok miatt 19 millió forintra büntette.

Hogy komoly a gond, az tavaly decemberre vált bizonyossá, amikor felügyeleti biztost neveztek ki a bank élésre, s korlátozták a kifizetéseket. A jelek szerint a nehézségeket nem sikerült orvosolni, ezért az MNB a mai nappal visszavonta a bank tevékenységi engedélyét és kezdeményezte a hitelintézet végelszámolását.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,926lájkolóTetszik
2,831követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Több tiszteletet az önkormányzatoknak!

Ma a magyar állampolgár életét érintő mindennapi ügyek többségéről nem a városházán döntenek, hanem a Kossuth téren – újabban a karmelita kolostorban.