HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Huszonkétezre...

Huszonkétezres plusznyugdíj érkezhet részben az infláció miatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egyre nő a különbség a nyugdíjemelés és a várható infláció között, így ha valósnak bizonyul a Magyar Nemzeti Bank (MNB) előrejelzése, akkor 0,4 százalékponttal maradhat el előbbi az árszínvonal növekedésétől – írta cikkében az Mfor.hu. Ez azt jelenti, hogy reálértelemben rosszul járhatnak az idősek azután, hogy idén januárban 2,7 százalékkal emelték a nyugdíjakat. Az MNB a legfrissebb jelentésében már nem 2,9, hanem 3,1 százalékos áremelkedésre számít.

A kormánynak törvényben foglalt kötelezettsége, hogy vizsgálja a nyugdíjemelés és az infláció alakulását, és ha az idősek rosszul járnának, kompenzálja őket. Erre novemberben kerülhet sor. A jelen állás szerint idén 22 ezer forint pluszösszeg érkezhet, részben az árszínvonal emelkedése miatt.

Ebben a 22 ezerben nemcsak az infláció van benne, de a gazdasági növekedés is. Szintén törvény deklarálja, hogy ha a GDP-bővülés adott évben meghaladja a 3,5 százalékot, akkor prémium jár a nyugdíjasoknak. Az MNB erre az évre 3,8 százalékos gazdaságnövekedéssel számul. Továbbá miután a jó gazdasági eredményekre hivatkozva külön is kaptak pénzt az idősek, valószínűleg idén is lehet erre számítani. Korábban Erzsébet-utalványban érkezett a juttatás, de miután ezt kivezették, készpénz vagy Szép-kártya jöhet számításba. Gulyás Gergely miniszter nemrég arról beszélt egy kormányinfón, hogy a kifizetésre akár már tavasszal is sor kerülhet.

Az Mfor.hu 6+6+10 ezer forintos összegekkel számol, így jön ki a huszonkétezer forint.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,995lájkolóTetszik
3,652követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek