HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Mészárosék ép...

Mészárosék építhetik a belgrádi vasútvonalat

HIRDETÉS

Az Index információi szerint a Mészáros Lőrinchez köthető RM International Zrt. a China Tiejiuju Engineering & Construction Kft.-vel és a China Railway Electrification Engineering Group Kft.-vel konzorciumban nyerte meg a 160 kilométeres Budapest-Belgrád vasútvonal építését.

HIRDETÉS

A hírportál azt írja, a most alapított társaság fő profilja a vasútépítés, tulajdonosai a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az R-KORD Kft. (melynek tulajdonosa szintén a Mészáros család a Mészáros Építőipari Holding Zrt.-n keresztül). Az RM International képviseletére jogosultak között ott van Mészáros Lőrinc nagyobbik lánya, Mészáros Beatrix. Rajta kívül Halmi Tamás, aki a Mészáros-birodalom több cégében is vezető posztot tölt be, például a Mészáros és Mészáros Kft. ügyvezetője, a Mátrai Erőmű igazgatósági tagja és a Mediaworks felügyelőbizottsági tagja, illetve Sárváry István, aki szintén ügyvezető a Mészáros és Mészárosban.

A 750 milliárdból megvalósuló építkezés lenne az eddigi legnagyobb ilyen irányú beruházás, a kínai hitelből épülő vasútvonal a pireuszi teherkikötőt Nyugat-Európával összekötő vasúti folyosó része lenne, de ahogy azt korábban megírtuk, könnyen lehet, hogy Pireusz helyett Trieszt lehet Kína európai kapuja, hisz március végén írta alá a két ország a nem kötelező érvényű megállapodást arról, hogy az olaszok csatlakoznak a kínai selyemúthoz.

– Korábban az volt a terv, hogy azok a hajók, amelyek át tudnak kelni a Szuezi-csatornán a Budapest–Belgrád-vasút számára fontos Pireuszban – amely 2016 óta lényegében kínai tulajdonban áll – rakodnak át, és onnan látják el Közép-Európát kínai áruval. Most úgy tűnik, a forgalom nagyobb részét Trieszt felé irányíthatják át, ami tulajdonképpen nekünk is jobb lehet: több száz kilométerrel közelebb esik Magyarországhoz, mint Pireusz, miközben megfelelő autópálya- és vasúti összeköttetéssel rendelkezik. Logikus tehát a kínaiak terve, ez viszont zárójelbe teheti Magyarország legdrágább infrastrukturális beruházását – mondta a Magyar Hangnak Szent-Iványi István külpolitikai szakértő, volt EP-képviselő.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,582lájkolóTetszik
2,780követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A „jóságos” rabló

Dönthetett volna Zente és Levente egyedi támogatásáról a szakminisztérium, de maga az Orbán Viktor vezette kormány is.

Ab ávó