HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Idejében mene...

Idejében menekítették ki pénzüket Matolcsy fiai a rokonuk bankjából

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nemcsak Matolcsy Ádám, de Matolcsy Máté cégei is még idejében váltottak a nem sokra rá bedőlő NHB Bankról a Gránit Bankra – közölte a 24.hu. Pedig ekkor még hivatalosan nem lehetett tudni, hogy gond lenne a számlavezetőjükkel.

HIRDETÉS

Matolcsy Ádám érdekeltsége, a Balaton Bútor Kft. épp két héttel azelőtt ment át a Gránithoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank eljárt az NHB Bankkal szemben. Ezt követően a Matolcsy György unokatestvéréhez, Szemerey Tamáshoz kötött NHB az összeomlás szélére került, a jegybank pedig decemberben hétmillió forintban korlátozta az egy számláról felvehető összeget, valamint felügyeleti biztosokat rendelt ki.

Nemcsak Matolcsy Ádám, de Matolcsy Máté is ekkor lépett, december elején kimenekítve cégét, a Mém Műhely Kft.-t a pénzintézettől.

Márciusban aztán megindult a végelszámolás az NHB Bankkal szemben, az ügyfeleket pedig a betétbiztosítási alap fogja kártalanítani 32 millió forintig. Matolcsy Ádám milliárdos forgalmú vállalkozása így hatalmas bajba került volna, ha benn hagyja a pénzét.

HIRDETÉS
Így dőlt be Matolcsy unokatestvérének egykori sikerbankja | Magyar Hang

A 24 szerint Matolcsy Máté nagyon hasonló választ adott arra a kérdésre, hogy miért váltott nem sokkal az NHB bedőlése előtt, mint testvére. „Szükségünk volt új bankszámlára és több ajánlatból ennek a banknak az ajánlatát fogadtuk el, mert ez jelentette számunkra a legjobb konstrukciót. Semmilyen összefüggésben nincs ez a döntés az NHB Bank akkori és jelenlegi piaci helyzetével” – jelentette ki Matolcsy Máté.

Pedig a Matolcsy-gyerekek cégei 2017-ben még az NHB Banktól vettek fel hitelt, hozzájutva egy-egy értékes villához a Rózsadomb szélén. Ádám cége, a Magyar Stratégiai Zrt. nagyjából 320-330 millióért vásárolta meg azt az ingatlant, amit eredetileg 430 millióért hirdettek. Matolcsy György tavaly elismerte azt is, hogy feleségével alkalomszerűen használják a luxusvilla egy részét. Matolcsy Máté pedig a Mém Műhely Kft.-n keresztül 140 millióért vett meg egy villát, amiben a 179 négyzetméteres lakórészen felül van wellness részleg, biliárdterem és háromállásos garázs is. A Mém Műhelynek egyébként az elmúlt években 7 millió körül volt a forgalma, mígnem aztán 2018-ban 123 millióra nőtt az árbevétel. Eközben a korábbi években és tavaly is három alkalmazottak működött a cég. Matolcsy Máté elmondása szerint a cég leginkább társadalomtudományi kérdésekkel foglalkozik, de több területen is otthon van a gazdasági, a a telekommunikációs és az ipari szektort is beleértve.

A 140 milliós villához 90 millió forint hitelt vett fel Matolcsy Máté cége, ennek nagy részét pedig tavaly előtörlesztette.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,510lájkolóTetszik
3,046követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Karanténba kerülnek a magyar diákok a koronavírus-veszély miatt

Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután vasárnap este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap délután az MTI-t.

Fake? Gáz!