HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Nemcsak a Hua...

Nemcsak a Huawei-nek fáj az amerikai-kínai kereskedelmi háború

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Habár a Huawei kapcsán járta be a sajtót az Egyesült Államok által a Kínából érkező termékekre kiszabott vámok ügye, egy másik háború is zajlik. A Portfolio cikke szerint hétfőn a Nike és az Adidas vezetésével 173 vállalat írt alá egy az elnöknek címzett nyílt levelet annak érdekében, hogy gondolja újra a Kínából importált cipőkre kivetett vámok emelését, mert annak katasztrofális hatása lenne.

„A többszáz millió cipővásárlónk és a többszáz ezer dolgozónk nevében arra kérjük, hogy azonnal hagyjon fel a teher növelésével. A javaslattal, miszerint vámot vetnek ki minden Kínából érkező importra, arra kényszerítik az amerikai fogyasztókat, hogy állják a számlát. Itt az ideje, hogy véget vessenek ennek a kereskedelmi háborúnak”

HIRDETÉS

– írták a dokumentumban. A cipőkiskereskedők amerikai szövetsége szerint a vámok megemelése éves szinten 7 milliárd dolláros pluszköltséget jelentene az iparágnak, és ezáltal a vásárlóknak is.

A Google is beszállt az amerikai-kínai kereskedelmi háborúba | Magyar Hang

Újabb szintre lépett Kína és az Egyesült Államok küzdelme. Azt követően, hogy Donald Trump döntése nyomán amerikai tiltólistára került a Huawei kínai telekommunikációs óriáscég, a Reuters információi szerint a Google bejelentette, hogy felfüggeszti az együttműködést a kínaiakkal.

A Wolverine World Wide elnöke, Michael Jeppsen, aki szintén aláírta a nyílt levelet, hozzátette, hogy a szektor nem csinál elég profitot ahhoz, hogy ezt a vámemelést le tudja nyelni, és az egyetlen út, ha áthárítják a költségeket a vásárlókra.

Nagyban különbözik egyébként, hogy mennyire függnek a legnagyobb cipőgyártók Kínától. A Nike például a ruházati cikkek és a cipők 26-26 százalékát gyártja Kínában, ha a 2018-as évet nézzük. A Skechers termékeinek 65 százaléka készül Kínában, de nem a teljes mennyiség kerül be importként az Egyesült Államokba.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,463lájkolóTetszik
3,045követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A használt, kidobásra ítélt matracokkal menekültek millióit lehetne etetni

Ideje lenne kormányzati támogatást is adni a földön kívüli létformák kutatására; a briteknél 2050-ig kivezeteik a gázfűtést; kísérleti temetkezési típus csökkentheti a széndioxid-kibocsátást – e heti tudományos lapszemlénk.

Kampányszünet?