HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság 1995: A szoms...

1995: A szomszéd tehenét is eladták

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Január végén lemondott a Horn-kormány pénzügyminisztere, Békesi László, utódja március 1-jétől Bokros Lajos lett. Március végén, a megszorító intézkedéseket tartalmazó Bokros-csomag parlamenti elfogadása után lemondott Kovács Pál népjóléti miniszter és Katona Béla, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter. Katona ekkor tette az azóta sokat idézett kijelentését: „a szervezett alvilág már leverte hídfőállásait a politika felé”. A volt miniszter kijelentését később sem töltötte meg konkrét tartalommal.

HIRDETÉS

A Bokros-csomag számos megszorító intézkedése később elbukott az Alkotmánybíróság (Ab) előtt, ugyanakkor tény, hogy a fizetésképtelenség határára sodródott ország a Bokros-féle kiigazítás után másfél évvel fejlődési pályára állt.

1989: A Next 2000-ügy árnyékában zavartalanul folyt a síbolás | Magyar Hang

Nem sorolják a Bokros-csomaghoz az energetikai ágazatban végrehajtott privatizációt, de az, hogy a kormány a villamos- és gázszolgáltatók eladásából származó bevétel jelentős részét – 200 milliárd forintot – az államadósság csökkentésére használta fel, sokat segített az ország helyzetén, hatása talán még vetekedhetett Bokros csomagjának hasznosságával is.

A HungarHotels meghiúsult magánosítása miatt a külföldi befektetők érdeklődésének visszaszerzése érdekében az MSZP– SZDSZ-koalíció minden erejével azon volt, hogy felpörgesse a privatizációt.

HIRDETÉS

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang május 24-én megjelent 2019/21. számában!

Harminc év, harminc történet: a sorozat többi részét itt olvashatja!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/21. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,203lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Farkasszemet néztek a romák a Mi Hazánk demonstrációján résztvevőkkel – Videóval

A párt erődemonstrációján résztvevők Miskolcról Sályra akartak eljutni, amikor szembetalálták magukat több száz romával.

Riadó!