HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság 1995: A szoms...

1995: A szomszéd tehenét is eladták

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Január végén lemondott a Horn-kormány pénzügyminisztere, Békesi László, utódja március 1-jétől Bokros Lajos lett. Március végén, a megszorító intézkedéseket tartalmazó Bokros-csomag parlamenti elfogadása után lemondott Kovács Pál népjóléti miniszter és Katona Béla, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter. Katona ekkor tette az azóta sokat idézett kijelentését: „a szervezett alvilág már leverte hídfőállásait a politika felé”. A volt miniszter kijelentését később sem töltötte meg konkrét tartalommal.

A Bokros-csomag számos megszorító intézkedése később elbukott az Alkotmánybíróság (Ab) előtt, ugyanakkor tény, hogy a fizetésképtelenség határára sodródott ország a Bokros-féle kiigazítás után másfél évvel fejlődési pályára állt.

1989: A Next 2000-ügy árnyékában zavartalanul folyt a síbolás | Magyar Hang

Nem sorolják a Bokros-csomaghoz az energetikai ágazatban végrehajtott privatizációt, de az, hogy a kormány a villamos- és gázszolgáltatók eladásából származó bevétel jelentős részét – 200 milliárd forintot – az államadósság csökkentésére használta fel, sokat segített az ország helyzetén, hatása talán még vetekedhetett Bokros csomagjának hasznosságával is.

A HungarHotels meghiúsult magánosítása miatt a külföldi befektetők érdeklődésének visszaszerzése érdekében az MSZP– SZDSZ-koalíció minden erejével azon volt, hogy felpörgesse a privatizációt.

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang május 24-én megjelent 2019/21. számában!

Harminc év, harminc történet: a sorozat többi részét itt olvashatja!

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/21. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,738lájkolóTetszik
3,784követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek