Újabb innovációs lista végére került az ország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hátulról a hatodik helyen áll Magyarország az Európai Unió innovációs ranglistáján. A közösségi országokat rangsoroló lista négy kategóriába osztja az országokat: innovációs vezető országok, erős innovátorok, mérsékelt innovátorok és szerény újítók.

Magyarország a 14 országot tartalmazó harmadik kalapba került, annak is a végére, Szlovákiával együtt csak Lettországot, Lengyelországot és Horvátországot megelőzve. A negyedik csoportba csak Bulgária és Romániába került.

A legjobban újító ország Svédország, amelyet Finnország, Dánia és Hollandia követi. Ezek az államok alkotják az első csoportot, az innovációs vezető országok csoportját. A következő, nyolc országot magába foglaló kategória vezetője, Luxemburg, amelyet Belgium, az Egyesült Királyság, majd Németország és Ausztria követi, de utolsóként még – a legsikeresebb egykori szocialista országként – Észtország is belefér ebbe a csoportba.