HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Újra működhet...

Újra működhet Bige gyára

HIRDETÉS

A Bige Holding jogászai csütörtökön megkapták a határozatot, mely szerint a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogvédelemben részesítette a milliárdos nagyvállalkozó gyárát – számolt be róla a Napi.hu. A szolnoki üzem működését néhány hete függesztette fel a katasztrófavédelem, hiányosságokat emlegetve. Ennél a határozatnál fogva akár 90 napig is zárva maradhatott volna az üzem. A bíróság számára a határozat meghozatalára engedélyezett 15 nap július 9-én járt volna le.

HIRDETÉS

A szolnoki gyárat korábban a Tiszamenti Vegyiművek működtette, majd 1997-ben privatizálta a Bige Holding Kereskedelmi és Termelő Kft. A 2004-es beolvadás óta az üzem Bige Holding Kft.-ként működött tovább.

Célkeresztben Bige László | Magyar Hang

Kívülről egyáltalán nem úgy fest a Bige-birodalom egyik gyöngyszeme, az egykori szolnoki Tiszamenti Vegyiművek, mint amire számítunk, amikor egy szennyező vegyi anyagokkal dolgozó gyárhoz közeledünk. Részletek a Magyar Hang június 21-i (2019/25.) számában, pénteken megjelent riportunkból! A jó néhány száz méter hosszú bekötőút mentén hatalmas, hűs árnyékot adó fasor, távolabb is hatalmas zöld felületek.

A hatósági vegzálást Bige László annak tudta be, hogy egyesek hatósági segédlettel, ingyen szeretnék megszerezni a vagyonát. Azt viszont a milliárdos nem nevezte meg, pontosan kire gondol, bár a konfliktus mögött sokan Csányi Sándor OTP-vezért sejtik. Bige szolnoki műtrágyagyárát először tavaly novemberben szállta meg több száz rendőr és katasztrófavédő.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,378lájkolóTetszik
2,271követőKövetés
16,111feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az ostromló – Magyar Hang-ajánló

Karácsony Gergely-, noÁr- és Tóth Krisztina-interjú. Élet falun. Elveszti-e Pécset a Fidesz? Péntektől keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A csodatini és a fényesedő magyar kard

Remekül zárult magyar szempontból a vívó-vb első napja. Férfi kardozóink mind a négyen felkerültek a 64-es főtáblára, a 16 éves Muhari Eszter pedig legyőzte a szám olimpiai bajnokát.