Újra működhet Bige gyára

Újra működhet Bige gyára

Bige Holding (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Bige Holding jogászai csütörtökön megkapták a határozatot, mely szerint a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogvédelemben részesítette a milliárdos nagyvállalkozó gyárát – számolt be róla a Napi.hu. A szolnoki üzem működését néhány hete függesztette fel a katasztrófavédelem, hiányosságokat emlegetve. Ennél a határozatnál fogva akár 90 napig is zárva maradhatott volna az üzem. A bíróság számára a határozat meghozatalára engedélyezett 15 nap július 9-én járt volna le.

A szolnoki gyárat korábban a Tiszamenti Vegyiművek működtette, majd 1997-ben privatizálta a Bige Holding Kereskedelmi és Termelő Kft. A 2004-es beolvadás óta az üzem Bige Holding Kft.-ként működött tovább.

Célkeresztben Bige László | Magyar Hang

Kívülről egyáltalán nem úgy fest a Bige-birodalom egyik gyöngyszeme, az egykori szolnoki Tiszamenti Vegyiművek, mint amire számítunk, amikor egy szennyező vegyi anyagokkal dolgozó gyárhoz közeledünk. Részletek a Magyar Hang június 21-i (2019/25.) számában, pénteken megjelent riportunkból! A jó néhány száz méter hosszú bekötőút mentén hatalmas, hűs árnyékot adó fasor, távolabb is hatalmas zöld felületek.

A hatósági vegzálást Bige László annak tudta be, hogy egyesek hatósági segédlettel, ingyen szeretnék megszerezni a vagyonát. Azt viszont a milliárdos nem nevezte meg, pontosan kire gondol, bár a konfliktus mögött sokan Csányi Sándor OTP-vezért sejtik. Bige szolnoki műtrágyagyárát először tavaly novemberben szállta meg több száz rendőr és katasztrófavédő.