A bíróság is Bige László javára döntött

A bíróság is Bige László javára döntött

Bige Holding (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Bige Holding Kft. számára kedvező bírósági döntés született a szolnoki gyárról a megyei katasztrófavédelem határozatával szemben. A Debreceni Törvényszék azonnali intézkedésként elrendelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azon határozatának halasztását, amely megtiltotta a Bige Holding Kft. szolnoki gyárának üzemeltetését. Az MTI értesülése szerint – noha ezt a kft. titkársága egyelőre nem erősítette meg – a héten újraindul a cég szolnoki gyára.

Bige László vállalata üdvözli a döntést, amely lehetővé teszi a cég munkavállalóit és üzletfeleit is fenyegető károk csökkentését, illetve elkerülését. A társaság a továbbiakban is a jogszabályoknak és a rá vonatkozó bírósági és hatósági határozatoknak megfelelően fog eljárni. Ugyanakkor kijelentették, mivel a határozat jogszerűségéről szóló per továbbra is folyamatban van, a Bige Holding Kft. az üggyel kapcsolatosan további nyilatkozatot jelenleg nem kíván tenni.

Célkeresztben Bige László | Magyar Hang

A megyei katasztrófavédelem a hírügynökség megkeresése ellenére sem kívánt nyilatkozni az ügyről, holott a gyár működési engedélyét azért függesztette fel június első napjaiban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert állításuk szerint ismételten hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételeit nem tartották adottnak.

A Bige Holding jogászai csütörtökön kapták meg a határozatot, mely szerint a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogvédelemben részesítette a milliárdos nagyvállalkozó gyárát.